Uz Pametni ormar srednjoškolki do najbolje odjevne kombinacije

Budite se, spremate, pogledate kroz prozor i vidite – snijeg. Sastanak vam je za pola sata, a vi ne znate što biste obukli jer su meteorolozi najavili sunčano vrijeme? Ekipa iz tima IDA svojom je aplikacijom Pametni ormar pronašla rješenje toga problema.

Antonija Dugandžija, Ivana Filipović i Dora Dodić s mentoricom Julijanom Zrnom

Tim IDA, koji čine Antonija Dugandžija, Ivana Filipović i Dora Dodić iz Škole za modu i dizajn, osmislile su aplikaciju za odabir odjeće ovisno o prigodi, lokaciji i vremenskoj prognozi, pod nazivom Pametni ormar.

Kasno buđenje više neće biti problem

Aplikacija Pametni ormar namijenjena je poslovnim osobama, koje nemaju vremena za biranje odjeće te osobama koje trebaju modne savjete stručnjaka. Uz nju ni kasno buđenje neće biti problem jer će aplikacija pronaći idealnu kombinaciju odjeće koju već imaju u ormaru, a jedino što trebaju učiniti jest odabrati prigodu, lokaciju i datum. Aplikacija bi godišnje iznosila 400 kn, a dodatan izvor sufinanciranja bilo bi i oglašavanje. Osim pronalaženja idealne kombinacije, aplikacija korisnicima pomaže razviti i osobni modni stil.

– Uz našu aplikaciju svatko bi u bilo kojem trenutku znao što odjenuti, ali bi vremenom, zahvaljujući modnim savjetima, shvatio i da mu stil itekako napreduje.  Smatramo da 400 kuna godišnje nije puno za poslovne korisnike jer im skraćuje vrijeme spremanja, što je u ubrzanom svijetu ključno. Sam razvoj aplikacije tekao je odlično obzirom da smo to prvi put radile i prezadovoljne smo. Svakako planiramo ovu aplikaciju dalje razvijati te se možda prijaviti nagodinu, izjavila je Antonija.

Prednost Pametnog ormara su individualni modni savjeti

Njihova mentorica, Julijana Zrno, ove je godine na Ideji godine sudjelovala s čak dva tima, na što je iznimno ponosna. 

– Jako sam zadovoljna jer je ovo prva generacija naših tehničara s moderniziranim programom, koji su prvi put u svojim sadržajima imali modnu tvrtku i predmete poslovne komunikacije, u okviru čega su radili ovaj projekt. Sama ideja mi se čini jako dobra, osobito jer smo u nju uključili našu struku – modne savjete i znanja uključili smo u aplikaciju te se tako izdvojili od ostalih prijava, izjavila je Julijana.

Odgovori