Pretraga

Prijatelj Ideje godine ZICER okuplja najbolje hrvatske startupove 2019.

A- A+

Zagrebački inovacijski centar – ZICER okuplja startupove i mlade poduzetnike koji svojim inovacijama tek ulaze u poslovni svijet. Ovaj centar pruža svu podršku od prostornog i tehničkog do mentorskog, a trenutno se kod njih razvija više od 100 startup tvrtki. Kao jedan od partnera Ideje godine ZICER pobjednicima natjecanja poklanja besplatno mentorstvo i podršku te prostor za korištenje kako bi se ideja u potpunosti razvila. Do kuda to mentorsto može dovesti, najbolje pokazuje činjenica da se među hrvatskim startup tvrtkama s respektabilnim potencijalom nalaze i tvrtke koje su startale upravo uz pomoć ZICER-a.

Facebook: ZICER – Zagrebački inovacijski centar

Ideja godine srednjoškolsko je natjecanje u poslovnim idejama. Ono što razlikuje ovo natjecanje od ostalih je to što se osim znanja, ocjenjuje kreativnost i inovativnost te sposobnost prezentacije ideje. Finale Ideje godine 2019. održat će se 3. svibnja, a svi koji se žele prijaviti mogu to napraviti do 12. travnja, do kada traju rane prijave, odnosno do 24. travnja, do kada traju finalne prijave.

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’19] Frane Šesnić: Do uspjeha se dolazi ustrajnim radom

Jedan od partnera projekta je ZICER, čiji je direktor Frane Šesnić član stručnog žirija. Osim toga, pobjednici Ideje godine imaju priliku iskoristit svu podršku koju ZICER pruža kako bi razvili potencijal svoje ideje do maksimuma. U prostorima ZICER-a trenutno radi preko 100 startup tvrtki s preko 300 zaposlenika, a neke od tih tvrtki su se pokazale kao tvrtke s velikim potencijalom za veliki rast.

Naime, EU-Startups.com, vodeća online publikacija fokusirana na europsku startup zajednicu, koja za cilj ima razvoj i jačanje startup poduzetništva, objavila je listu hrvatskih startupova s respektabilnim potencijalom. Među istaknutom desetoricom su i ZICER-ovi stanari!

Kao što navodi EU-Startups.com, nakon ulaska u Europsku uniju 2013. Hrvatska startup scena se budi i inovacije razvija u područjima medija, turizma, prehrambene tehnologije i robotike. Usprkos mnogim preprekama sve je više onih koji se razvijaju na domaćem terenu i time jačaju hrvatski startup ekosustav.

Čak troje od deset najperspektivnijih startupova stanuje kod ZICER-a

U društvu najperspektivnijih hrvatskih startupova za 2019. godinu ZICER-ovi su stanari Beyond Seen Screen,  HUBBIG i TalentLyft te startup Amodo, pobjednik Zagreb Connecta 2015., čiji su stručnjaci ujedno i mentori u ZICER-u. Na listi se također nalaze i izvrsni Agrivi, GammaChef, Gideon Brothers, Mediatoolkit, Pointers Travel i Rentlio.

Frane Šesnić, direktor ZICER-a osvrnuo se na objavljenu listu: Čestitam svima koji se nalaze na ovoj prestižnoj listi najboljih hrvatskih startupova u 2019.! Velika mi je čast što s većinom intenzivno surađujemo. Prepoznati su neki od ZICER-ovih sadašnjih korisnika koji se nalaze u programu inkubacije, a ima i onih koji su prošli ZICER-ov Startup Factory akcelerator. U jedan startup smo i investirali kroz dodjelu konvertibilnih zajmova dok s nekima već imamo ostvarene mentorske i partnerske suradnje. Drago mi je što smo i na ovaj način dobili međunarodnu potvrdu njihove kvalitete i potencijala. To još jednom potvrđuje važnost podrške koju Grad Zagreb posredstvom Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša i ZICER-a daje razvoju startup zajednice te ispravnost kriterija selekcije koje smo postavili pred ZICER-ove startupove.

Miroslav Zarić, direktor i suosnivač Beyond Seen Screena, startupa inkubiranog u ZICER-u i jednog od prvih korisnika zagrebačkih konvertibilnih zajmova o ovome priznanju je rekao: Mi volimo sva priznanja našeg rada i ona nam puno znače. Biti prepoznati kao jedan od startupova koji je među top startupima u Hrvatskoj nama je velika stvar. Tu smo uvijek zahvalni i svima koji stoje iza nas. ZICER-u koji nam je tu prvenstveno otvorio vidike i širu sliku u startup svijetu. S podrškom kroz konvertibilni zajam, ZICER nama nije samo mjesta gdje radimo nego je partner u ovoj priči, priči koja će doseći velike visine.

__________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a glavni partner projekt je Effectus – Studij financija i prava. Srebrni partneri projekta su IN2 i Hrvatska zajednica županija, a prijatelj projekta Zicer. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook pageu Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila idejagodine@srednja.hr

Prijatelj Ideje godine ZICER okuplja najbolje hrvatske startupove 2019.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap