Preko 36.000 mladih sutra saznaje svoju sudbinu: Faks ili Willkommen in Deutschland

Ljetni rok državne mature završio je prvog srpnja, ispitom iz predmeta srpski jezik, a objava rezultata očekuje se sutra, 12. srpnja u 9 sati. Tada će biti objavljene i privremene upisne rang liste za upis na fakultete. Konačni rezultati mature i rang liste za fakultete bit će objavljene 17. srpnja u 12 sati.

Ono što je također važno naglasiti je da sutra nakon objave rezultata, imate dva dana za podnošenje žalbi, ako imate bilo kakve prigovore. Dakle rok za žalbe traje do 14. srpnja do 9 sati.

Učenici koji su u školskoj godini 2016./2017. završili četvrti/peti razred srednje škole u Republici Hrvatskoj prigovor podnose pisanim putem Školskome ispitnome povjerenstvu, u školi u kojoj su završili četvrti/peti razred.

Svi ostali pristupnici prigovore upisuju osobno na svojim stranicama, na poveznici Moji prigovori.

Što se tiče mijenjanja i brisanja fakulteta s liste prioriteta, još jednom ponavljamo da obrišete sve one studije, koje nikako ne želite studirati, zbog moguće naplate oportunitetnih troškova. Ostale fakultete, koje u bilo kojem scenariju namjeravate studirati, zadržite na listi.

Vjerujemo da najradije ne biste razmišljali o tome, ali usput prilažemo i članak u kojem su izlistani rokovi ovogodišnjeg jesenskog roka državne mature.

Pragove prolaznosti s ljetnog roka prošlogodišnje državne mature, možete pogledati na ovoj poveznici.

Maturantu zbog neslane šale na Facebooku u kuću upala krim policija

Na kraju još jednom pregledno podsjećamo na sve bitne datume koji se tiču upisnih rang lista te promjene i brisanja smjerova s liste prioriteta.

– privremene rang liste objavljuju se 12. srpnja u 9 sati ujutro

– zadnji dan prijava za upis na studij je 17. srpnja

– konačne rang liste za upis na studije 17. srpnja

– upisi na visokim učilištima kreću od 18. srpnja

 

Odgovori