Pretraga

Čeka je suđenje: Učiteljica u SAD-u maltretirala učenike pa joj sada prijeti šest godina zatvora

A- A+

Margaret Gieszinger, 52-godišnja učiteljica iz Kalifornije, optužena je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda maloljetniku nakon što je na internetu isplivao video na kojem jednom učeniku prisilno reže kosu, a ostalima prijeti škarama – i svo to vrijeme pjeva američku himnu.

Učiteljici prijeti šest godina zatvora (Foto: Tulare Country Sheriff’s Office/Video Screengrab/Facebook)

Ubrzo nakon incidenta, Gieszinger je dobila otkaz, no čini se da će joj odlazak s posla zbog bizarnog ponašanja biti još i najmanji problem. Zbog toga što je svog učenika pozvala pred razred i na silu mu počela rezati kosu, pjevajući tijekom šokantnog čina američku himnu, prijeti joj kazna od tri i pol godine zatvora.

Izdvojeni članak

Odluka je pala: Nastavnici prosvjeduju zbog nasilja u hrvatskim školama

Donedavna učiteljica u srednjoj školi University Preparatory High School u kalifornijskom gradu Visaliji već se izjasnila da nije kriva ni po jednoj točki od šest točaka optužnice. Odvjetnik učenika za CNN je rekao kako je maloljetnik bio „potpuno prestravljen“ prije nego što je pobjegao od nastavnice.

Geiszinger je nakon toga krenula na drugu učenicu, vičući pritom „Tko je sljedeći?“, ali nije uspjela u svojoj namjeri. Nastavnicu su uhitili i pritvorili, no branit će se sa slobode nakon što je za izlazak iz pritvora platila vrtoglavih 100 tisuća dolara.

– Izuzetno nam je važna sigurnost učenika na nastavi. Razmatramo sve dostupne informacije i primijenit ćemo, po potrebi, najstrože mjere kazne, kazali su u priopćenju predstavnici lokalnog Ureda za obrazovanje.

Snimku bizarnog ponašanja učiteljice pogledajte ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=LTK2eFT5yd4

Copy link
Powered by Social Snap