Pretraga

[FOTO] Učenici ove škole su se danas na nastavi pojavili u kravatama: Imali su osobit razlog za to

A- A+

Dan kravate obilježava se danas u Hrvatskoj njezinoj domovini. Obilježavanju današnjeg dana pridružila se Gimnazija Antuna Vrančića Šibenik projektom “Vrančićeva kravata”. Učenice i učenici drugog razreda došli su u školu noseći ovaj elegantni modni dodatak oko vrata.

Foto: gav.hr

Hrvatski sabor prije deset godina proglasio je 18. listopada Danom kravate u Hrvatskoj. Povodom toga i Gimnazija Antuna Vrančića Šibenik priključila se obilježavanju projektom “Vrančićeva kravata”.

Izdvojeni članak

Učenici jedne osječke škole čitav su dan nosili kravatu oko vrata i pokazali da učenje može biti zabavno

Učenice i učenici došli su u školu s kravatom oko vrata, a napravili su i veliku fotografiju iz zraka u kojoj su se poredali u obliku ovog modnog dodatka.

Ovaj projekt realizirali su učenici 2.a razreda: Nika Benak, Mate Šarić, Lucijana Živković, Antea Rupić, Petra Laštro i Iva Mučić uz mentorstvo profesorice Jasminke Paić.

Cilj im je bio podsjetiti na važne vrijednosti koje kravata simbolizira: ljudsko dostojanstvo, kulturu uljudnosti, sklad slobode i odgovornosti, važne i svečane životne prigode, poslovnu uspješnost, duh zajedništva među ljudima i narodima.

Foto: gav.hr

Share via
Copy link
Powered by Social Snap