Pretraga

Na jednom mjestu doznajte što nude svi fakulteti i kako izgleda studentski život u Osijeku

A- A+

Iako su državna matura i upisi na studije sve bliži, brojni maturanti još uvijek se dvoume oko toga što upisati. Dilema je u velikoj mjeri uzrokovana neinformiranošću oko toga što im pojedini fakulteti nude. Kako bi se studenti što bolje upoznali sa studijima Sveučilišta u Osijeku i studentskim životom, organizira se u tom gradu 22. Smotra Sveučilišta.

Foto: Mihailo Valjetić; srednja.hr

Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održat će se krajem sljedećeg tjedna, 13. i 14. prosinca od 10:00 do 18:00 sati. Lokacija je Fakultet agrobiotehničkih znanosti.

Izdvojeni članak

Najopširniji vodič za maturante koji namjeravaju studirati u Osijeku: Pronjuškajte što se sve nudi na tom Sveučilištu

– Smotra Sveučilišta se organizira za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane s ciljem pravodobnog obavješćivanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, sveučilišnim i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Osijeku, studentskom životu i o još mnogo drugih detalja, poručili su s osječkog Sveučilišta.

Na ovom događaju predstavit će se 12 fakulteta, ali posjetitelji će upoznati i druge aspekte studentskog života u Osijeku. Doznat će što im nudi Gradska i sveučilišna knjižnica, Studentski centar u Osijeku i Slavonskom Brodu, te druge sveučilišne ustanove čija djelatnost osigurava potreban standard visokog obrazovanja. Upoznat će se ondje i s radom Studentskog zbora, Studentske udruge i Hrvatskog zavod za zapošljavanje gdje mogu doznati više o tome koja su zanimanja danas tražena.

Novost u ovogodišnjem programu Smotre je predstavljanje područja znanosti i umjetnosti kroz predavanja i radionice pojedinih sastavnica Sveučilišta. Popis zanimljivih radionica možete pronaći na ovoj poveznici.

Prošle godine posjetili smo ovu Smotru, a što smo sve ondje doznali i kako je izgledala možete pročitati i vidjeti ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap