Pretraga

Najmlađa zadarska osnovna škola pretrpjela najveću štetu: Samo za parket dvorane 900.000 kuna

A- A+

Iako se nakon jučerašnjeg nevremena u Zadru danas većina nastave održala prema rasporedu, šteta se i dalje zbraja. Mnogobrojne škole su poplavile. Najgore je prošla najmlađa škola, OŠ Zadarski otoci, kojoj je dvorana za tjelesni uništena u potpunosti, a samo zamjena parketnog poda stajat će oko 900.000 kuna.

Oštećen pod dvorane OŠ Zadarski otoci | foto:privatna arhiva

Većina osnovnih i srednjih škola nastavu je danas održala prema rasporedu. Od osnovnih škola ne rade OŠ Voštarnica te područne škole OŠ Bartula Kašića (Bokanjac, Poljica, Dračevac Ninski i Žerava). Ni oni učenici od petog do osmog razreda koji putuju iz tih naselja u matičnu školu također neće imati nastavu zbog nemogućnosti prijevoza. Kako je jučer proteklo čišćenje škole u zadarskom MIOC-u pogledajte ovdje.

Mnogobrojne osnovne škole jučer su poplavile, a kako doznajemo od pročelnika za odgoj i školstvo Grada Zadra, Jose Nekića, najveću štetu pretrpila je osnovna škola Zadarski otoci. To je ujedno i najmlađa zadarska škola koja se nalazi na Bilom brigu.

– U Zadarskim otocima voda se ulila u dvoranu, tako da je praktički uništena cijela dvorana – kazao je Nekić.

Hodnik sportske dvorane OŠ Zadarski otoci | foto:privatna arhiva

Ravnatelj ove škole, Davor Barić, dodaje da je velika količina vode prodrla i u učionice, ali zbog brze reakcije svih djelatnika škole, do veće štete nije došlo.

– Najveća šteta, koja se ogleda u uništenju čitavog parketnog dijela školske dvorane, nije se mogla spriječiti zbog prodora velike količine vode kroz šahtove u hodniku dvorane. Štetu procjenjujemo na 900.000,00 kuna i to samo za zamjenu parketnog poda školske dvorane. Popravak bi mogao potrajati više mjeseci – objasnio je Barić.

Pročelnik Nekić rekao je da su i druge osnovne škole pretrpjele štetu.

-Područnoj školi Bokanjac procurio je krov. Ne znamo točno kakva je i kolika ukupna šteta. To će se još vidjeti sutra, prekosutra, zaključuje Nekić.

Hodnik sportske dvorane OŠ Zadarski otoci | foto: privatna arhiva

Osim Zadra veliku štetu pretrpjela su i okolna mjesta, pa tako i Grad Nin. Tamo učenici Osnovne škole Petar Zoranić ni danas nisu imali nastavu. Zbog poplave je nastava odgođena do daljnjeg i u Osnovnoj školi Valentin Klarin u Preku na otoku Ugljanu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap