Pretraga

Okrugli rođendan Tamagotchija: Sjećate li se ljubimca zbog kojega ste se budili noću?

A- A+

Zbog njega ste se budili kasno u noć da ga nahranite, zbog njega ste kasnili na nastavu, zbog njega se plakalo kad bi ‘uginuo’ pa bi panično po kući tražili iglicu ili čaćkalicu ne bi li ga ponovno živjeli. Neki su čak išli toliko daleko da su svog ljubimca nosili sa sobom u crkvu. Pogađate? Riječ je naravno o najpopularnijem virtualnom stvorenju 90-ih Tamagotchiju. 

Foto: Pinterest

Izdvojeni članak

Sjećate li ga se? Tamagotchi se vraća!

Ovaj džepni ljubimac slavi 20. rođendan, a svi, posebice malo starije generacije zasigurno se sjećaju vala euforije kada je 1996. pušten u prodaju. Neki Tamagotchija uspoređuju s današnjom pomamom za Pokemon GO, no ta je japanska igračka znatno duže se zadržala među djecom.

Cijela priča oko Tamagotchija započela je 90-ih godina kada je njegova idejna začetnica Aki Maita vidjela reklamu u kojoj uplakano dijete negoduje zato što svog kućnog ljubimca ne može ponijeti sa sobom u školu. Nakon kratkog promišljanja, Aki Maita svoju je ideju iznijela dizajneru Akihiru Yokoiju, a 23. studenoga 1996. godine virtualni ljubimac pušten je u prodaju.

Nije dugo trebalo da postane ultimativan hit kako među djecom, tako i među odraslima pa je Tamagotchi ubrzo prodan u 80 milijuna primjeraka. 

Kad se prisjetimo tih godina, gotovo da nije bilo ukućana koji se nije brinuo da život unutar raznobojne jajolike kutije bude pravilno nahranjen, očišćen i sretan. Ako bi se pak dogodilo da zbog nemara ‘ugine’ mahnito bi svi u kući tražili iglicu da ga ponovno oživimo.

No, izgleda kako se masovnom pojavom suvremenijih video igrica na Tamagotchija potpuno zaboravilo pa se samo dobre, stare nostalgične duše sjećaju kako je to bilo u ‘suživotu’ s japanskom igračkom. Pogledajte urnebesni video kako današnja djeca reagiraju na ovu kultnu retro igricu. 

Okrugli rođendan Tamagotchija: Sjećate li se ljubimca zbog kojega ste se budili noću?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap