Pretraga

Sin podivljao i istresao se na oca jer su za ručak bile ćufte: Otac ga istukao pa su završili na sudu

A- A+

Pred varaždinskim Prekršajnim sudom zbog fizičkog su se obračuna našli otac i sin, a razlog za sukob bile su – ćufte. Naime, 36-godišnji Nikola podivljao je nakon što je vidio da za ručak ima ćufte, pa je hranu s balkona bacio na ulicu i potukao se sa svojim 63-godišnjim ocem.

Foto: Unplash.com

Nikola se tog dana posebno neraspoložen vratio iz grada. Bio je nezaposlen, bez vlastitih primanja, a nije mogao plaćati ni udržavanje djeteta koje je ostalo živjeti s majkom, njegovom bivšom suprugom, piše Podravski.hr.

Vidio ćufte i s gađenjem okrenuo glavu

Razdražen i gladan, ušao je u roditeljski stan i oca Vladu upitao što ima za ručak.

– Imaš ćufte, odgovorio mu je otac.

Sin je potom podigao lonac i s gađenjem okrenuo glavu.

– Pa kakvo je to smeće?, srdito je upitao.

Hrana završila na ulici, a sin – na Hitnoj

Nikola je zatim uzeo lonac, otišao na balkon i s drugog kata ćufte istresao na ulicu. Između dva aktera ubrzo je eskalirao sukob.

– Bio sam isprovociran ponašanjem sina. Rekao sam mu je li normalan, kaj to radi, a on je nešto odgovorio, ne sjećam se više. Zgrabio sam ga rukom za lice i položio na pod pa su mi s glave opale naočale za čitanje. Pustio sam sina i htio sam podići naočale, ali on ih je namjerno zgazio nogom i krenuo prema svojoj sobi. Bio sam ljut pa sam ga prstima ćušnul po glavi, ništa strašno, rekao je 63-godišnji Vlado na sudu.

Nikola je, pak, zbog brojnih ozljeda koje mu je otac nanio, završio na Hitnoj, gdje su mu ustanovljene „lakše tjelesne ozljede u vidu ozljede glave i prijeloma zuba“. Prekršajni sudac upitao je oca kako je sin onda, ako se radi o ‘ćuski’, zadobio prijelom zuba, na što mu je on odgovorio da ne zna.

– Naprosto ne mogu shvatiti da bi se to dogodilo zbog toga što sam ga rukom uhvatio za bradu i usta, tvrdio je otac Vlado.

Danas u dobrim odnosima

Ipak, sin je svjedočio kako su odnosi među njima danas uglavnom dobri.

– Ovaj događaj iz srpnja prošle godine bio je iznimka. Istina je da sam bacio hranu iz lonca, a to je onda isprovociralo moga oca koji me uhvatio za vrat i udario pa su mu naočale pale na pod. Da, zgazio sam ih, ali ne sjećam se jesam li to učinio namjerno ili slučajno. Ne znam jesam li potom ocu rekao da crkne. Ako jesam, to je bilo u afektu, kazao je Nikola.

Dobili jednake novčane kazne

Prema presudi Prekršajnog suda, “Nikola je po dolasku u stan uzeo lonac s hranom i isipao ga s balkona jer mu se ručak nije svidio, što je kod njegovog oca izazvalo uznemirenost pa je nasrnuo na sina uhvativši ga rukom za vrat te ga spustio na pod. Tad je Nikola namjerno potrgao naočale koje su Vladi pale na pod da bi ga zatim Vlado udario šakom u glavu, a Nikola je otišao u sobu vičući mu: ‘crkni’“.

Sud je obojicu proglasio krivima te im izrekao po 600 kuna kazne zbog nasilja u obitelji. Nije poznato tko je od ukućana pozvao policiju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap