Pretraga

Stigla rješenja jesenskog roka Matematike: Na A i B razini pojavio se isti zadatak

A- A+

U ponedjeljak se na državnoj maturi pisala Matematika, predmet koji je na ovome jesenskom roku prijavio najviši broj pristupnika – njih 3.850. Točna rješenja zadataka već su objavljena, a zanimljivo je za istaknuti kako se jedan zadatak pojavio na obje razine ovoga predmeta.

Oko težine ispita iz Matematike na jesenskom roku, maturanti koji su pisali osnovnu razinu podvojena su mišljenja, a maturant koji je polagao A razinu, kazao nam je kako je ipak očekivao lakši ispit.

– Činilo mi se kao da bi jesenski rok mogao i trebao biti lakši jer su sve teške zadatke stavili na ljetni, ali sam ih i dalje uspijevao rješavati zbog dobre vježbe za jesenski. I inače mi je glupo da je jesenski ispao teži, pošto bi ipak nekom logikom trebao biti lagan. Ispit iz Matematike mi je bio jedini ispit oko kojega sam se baš bojao i užasno puno učio.  Po pričama mojih frendova, matiša se činila dosta teškom pa mi je stvarala nervozu i stres večer prije, otkrio nam je maturant Val koji kaže kako očekuje dvojku.

Rješenja zadataka na obje razine objavljena su danas, a zanimljivo je za primijetiti kako se jedan zadatak pojavio na obje razine – zadatak 16. na A razini identičan je 17. zadatku B razine, a izgledao je ovako:

Kako je trebalo riješiti zadatke na obje razine, provjerite u dokumentima koji slijede, a prije toga bacite pogled na ovogodišnje pragove prolaznosti.

Zadaci i rješenja B razina

Zadaci i rješenja A razina

 

Stigla rješenja jesenskog roka Matematike: Na A i B razini pojavio se isti zadatak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap