Pretraga

Tko to ne bi poželio: Sadašnji i bivši učenici svojoj nastavnici priredili divno rođendansko iznenađenje

A- A+

“Kad sam otvorila vrata dočekali su me u učionici uz pjesmu Sretan rođendan, na ploči je bila ispisana čestitka, stol je bio pun svijeća, naranča, muffina i naravno, neizostavne Cole Zero oko koje me stalno zafrkavaju. Upaljen projektor, ispred stolac. Pustili su video, a ja nisam mogla suspregnuti suze”, prepričava Tihana Magaš, profesorica zadarske Gimnazije Vladimira Nazora. Za nedavni su ju rođendan njeni bivši i sadašnji učenici iznenadili video uratkom koji će mnogima, sigurni smo, uljepšati dan.

Zadarski gimnazijalci nakon pripreme videa u HNK-u / foto: Privatna arhiva prof. Magaš

Netom nakon što smo pisali o pulskim maturantima koji su svoju razrednicu iznenadili povodom treće godine njenog razredništva, stiže nam još jedna vijest o doista lijepoj gesti učenika.

Nije im teško dulje ostajati u školi, debatirati subotom i humanitarno djelovati

Naime, sadašnji su i bivši učenici Gimnazije Vladimira Nazora, Zadar, profesorici Tihani Magaš priredili malo rođendansko iznenađenje i dirljiv šestominutni video zapis. Osim što predaje Povijest, profesorica Magaš u ovoj zadarskoj gimnaziji vodi projektnu nastavu, debatni klub, a uz tim kolega i angažiranih učenika humanitarno djeluje te obogaćuje kulturni i društveni život svoje županije.

Upravo njen entuzijazam i kvalitete iz godine u godinu prepoznaju brojni učenici, aktivno uključeni u mnoge izvannastavne aktivnosti.

Izdvojeni članak

Ovo je definitivno razred mjeseca: Omiljenoj razrednici maturanti pripremili dirljivo iznenađenje

– To su učenici koji u školi provode sate dodatnog rada, ondje znaju biti od 8 ujutro do 8 navečer, subotama dolaze na debatu, petke provode u školi na filmskim večerima, a u gradu Zadru stvaraju čaroliju na kulturnom, intelektualnom, kreativnom i humanitarnom polju, kaže profesorica Magaš.

Iako nekima čak ni ne predaje, upoznaju se i druže kroz različite aktivnosti. Trebate im pružiti priliku, ističe Magaš, i oni ju pruže vama; imaju toliko ideja, neumorni su pa mi nema druge nego im omogućiti da ostvare zacrtane planove.

Kroz četiri se godine druženja, ona i veličanstveni, kako iz milja naziva sve ove marljive mlade ljude koji su školom prošli i prolaze, toliko zbliže da rastanak požele proslaviti na neformalnom roštiljanju s profesoričinom obitelji.

Na čemu su profesorici zahvalni: Njeni Silentsi u video uključili i bivše učenike

Ipak, s učenicima ostaje u kontaktu i nakon što pokupe svjedodžbe, a to pokazuje i nedavni rođendanski video u kojem se, uz sadašnje učenike, iz Zagreba javljaju i bivši učenici. Njeni su Silentsi, učenici koji rade na gotovo svim školskim projektima u video, osim lijepih želja, ubacili interne šale te istaknuli sve one vrijednosti, lekcije i savjete koje im je profesorica Magaš usadila ili još uvijek usađuje.

– Želim Vam zahvaliti na svemu što ste učinili za nas i želim da znate koliko ste utjecali na nas. Prošli smo toliko toga, to su uspomene koje ćemo pamtiti. Izvukli ste nas iz suhoparnog sistema i učili nas nekim drugim stvarima, dio je rođendanske čestitke jedne bivše učenice.

Što su ovi marljivi mladi ljudi profesorici zaželjeli te zašto je rad za katedrom, suprotno ponekim mišljenjima, itekako inspirativan, pogledajte u njihovom rođendanskom video zapisu.

 

Copy link
Powered by Social Snap