Pretraga

Učenici obrtničkih zanimanja sada na jednostavan način mogu dobiti sve informacije o praksi

A- A+

Hrvatska obrtnička komora provodi projekt “Uključite se u europska partnerstva za naukovanje” (EP4A) u okviru programa Erasmus +K3 Europske unije u vrijednosti većoj od 460.000 eura. Za obrtnike, ali i učenike, koji imaju nejasnoće oko naukovanja i uključivanju u proces izobrazbe mladih kadrova, u sklopu projekta je od 27. rujna otvorena telefonska linija, koja ima funkciju svojevrsnog help deska.

Izvor: Facebook stranica Get involved in EP4A: European Partnerships for Apprenticeships

Izdvojeni članak

Ministarstvo gospodarstva nudi 2.000 stipendija od po 9.000 kuna za učenike deficitarnih zanimanja

Na pozive na jedinstveni broj telefona 01/4806 656 odgovarat će stručnjaci za obrazovanje zaposleni u Hrvatskoj obrtničkoj komori i područnim obrtničkim komorama.

Osim općenitih informacija o naukovanju (koristi naukovanja, zašto se uključiti u naukovanje, u kojim zanimanjima se provodi naukovanje, zakonski propisi itd), stručnjaci će davati informacije o izdavanju dozvole (licencije) potrebne za primanje naučnika.

HOK ovaj projekt provodi u suradnji s institucijama iz Srbije, Slovačke, Njemačke i Velike Britanije, a cilj je promovirati naukovanja kroz izgradnju partnerstava između posredničkih tijela, tvrtki, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, javnih institucija i socijalnih partnera u državama koje sudjeluju u projektu.

U okviru projekta izrađene su web http://supportapprenticeships.eu/hr/ i Facebook stranica https://www.facebook.com/supportapprenticeships/.

Uz telefonsku help-desk liniju otvorena je i posebna e-mail adresa: naukovanje@hok.hr

 

Učenici obrtničkih zanimanja sada na jednostavan način mogu dobiti sve informacije o praksi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap