Imate srednju školu i znanje engleskog: Prijavite se za posao s plaćom od 20-ak tisuća kuna

Završili ste srednju školu te dobro govorite engleski jezik. Dovoljno da se prijavite za posao kontrolora leta, koji je doduše jedan od najstresnijih postojećih, međutim zarađivati možete i 20-ak tisuća kuna mjesečno. Naime, Hrvatska kontrola zračne plovidbe raspisala je natječaj za 20 novih kontrolora leta.

Screenshot: HRT

Ako imate srednju stručnu spremu i dobro govorite engleski jezik, to vam je dovoljno za prijavu na natječaj za radno mjesto kontorlora leta. Posao je vrlo stresan no ovisno o poziciji, možete zarađivati i 20-ak tisuća kuna mjesečno.

Rimac Automobili nude posao: No da bi ga dobili morate riješiti ovaj zadatak

Hrvatska kontrola zračne plovidbe raspisala je natječaj za 20 novih kontrolora leta.

HRT priše da premda za taj posao vlada veliko zanimanje, vrlo mali postotak kandidata ima psihofizičke karakteristike koje se traže.

Primjerice prošle godine se na natječaj za 20 radnih mjesta prijavilo 2 700 ljudi. Ipak, posao je dobilo samo 12 ljudi, koji su uspjeli zadovoljiti sve kriterije. 

Inače kontrolori rade u osmosatnim smjenama, ali nikako dulje od dva sata u komadu. Radni staž je povlašten, a tek svaki pedeseti čovjek na svijetu ima moć percepcije, toleranciju na stres i spoj brzog i točnog odlučivanja koji se traži za kontrolora leta.

Odgovori