Prevara preko internetskog oglasa za posao: Dobio račun za mobitel preko 22 tisuće kuna

Muškarac iz Krapinskih Toplica postao je žrtva internetske prevare. Ovaj 33-godišnjak je na Facebooku pronašao oglas za posao potpisivanja ugovora s teleoperaterima na terenu. Kada je potpisao ugovor s tvrtkom, dobio je tri računa za mobitel u iznosu od 22 800 kuna, a agentima s kojima se sastao izgubio se svaki trag.

Koliko su internetski oglasi za posao opasni, najbolje zna 33-godišnjak iz Krapinskih Toplica koji je nedavno postao žrtva lažne tvrtke s lažnim agentima, piše poslovni.hr.

Evo koji poslovi budućnosti će se odlično plaćati i zašto

Odveli ga u Prečko da potpiše ugovore s tri operatera

Spasilac na bazenima u Termamam Tuhelj trebao je dodatan posao kako bi pokrio troškove popravka 17 godina starog automobila, stoga se prijavio na oglas na Facebooku u kojemu je jedna tvrtka tražila honorarce za posao potpisivanja ugovora s teleoperaterima na terenu. Budući da je navedena plaća bila oko tisuću kuna po tjednu, 33-godišnjak se prijavio na oglas.

– Radim kao spasilac na bazenima u Termama Tuhelj i pomislio sam kako bi mi taj honorarni terenski posao bio baš idealan da si popravim i registriram auto, a kasnije i malo poboljšam kućni budžet. Javio sam se na oglas i rekli su mi kako baš trebaju neku mlađu osobu s autom tko će im pokriti zagorsko područje te da dođem u Zagreb na razgovor, objašnjava žrtva prevare.

Prevarantu platili preko 2 milijuna dolara da im sinove upiše na fakultet

Kako mu je automobil bio pokvaren, iz tvrtke su mu odgovorili da nema nikakvih problema te da će oni doći po njega u Zagorje. Jedino što je 33-godišnjak trebao ponijeti su osobna iskaznica i OIB.

Dvojica agenata odvezli su muškarca u Prečko gdje je trebao potpisati ugovor s tri operatera. Nakon što je 33-godišnjak potpisao, uzeli su mu sva tri mobitela i rekli da će mu oni srediti pretplatu, a da je na njemu da čeka obavijest kad će krenuti s poslom.

Dobio tri računa preko 22 tisuće kuna

Nakon svega nekoliko dana, spasilac je shvatio da je prevaren. – Dobio sam dva računa za mobitel jedan na 16 500 kuna, drugi na 13 500 kuna, a nekoliko dana kasnije i treći na 2 800 kuna. Naravno, odmah sam nazvao teleoperatere i blokirao svoje ugovore, no bilo je kasno. Moji ‘agenti’ i dalje su mi govorili da ništa ne brinem i da će sve biti u redu. No, desetak dana kasnije izgubio im se svaki trag i više se nisu javljali na mobitele, ispričao je Zagorac.

Tinejdžerica dala ocu poslovnu ideju te ga učinila milijunašem

Nastavio je kako je sve prijavio policiji, a od teleoperatera je doznao da mora sve račune podmiriti ili mu prijeti ovrha. Međutim, ništa ne može napraviti sve dok se sudom i pravomoćnom presudom ne pronađe krivac.

Prijeti mu ovrha jer nije platio račune

Žrtva prevare je u prosincu u policiji prepoznala jednog od ‘agenata’, a svjestan je da je postupio naivno što je došao s osobnom iskaznicom i potpisao ugovore.

Budući da račune nije mogao platio, za vratom mu visi ovrha. – Imam manje od tri tisuće kuna plaće. I ovako jedva preživljavam i spajam kraj s krajem i ne znam što će biti ako mi ovrhom sjednu na plaću, potužio se na kraju.

Odgovori