[VIDEO] Sjećate li ih se? Nekoć popularne ulične igre koje izumiru

Ovo neće biti još jedan nostalgični tekst o tome kako je prije sve bilo bolje i kako se današnja mladež ne zna zabavljati bez elektroničkih spravica. Da su klinci u 80-ima ili 90-ima imali tablete i kojekakve druge gadgete, nitko ne bi visio na školskom igralištu. Ili bi kao danas, prividno zajedno sjedili na klupicama, a zapravo bi svatko gledao u svoj zaslon. 

foto: pixabay.com

Ipak, kao podsjetnik na djetinjstvo i kao jedan trag prošlih vremena, odlučili smo podijeliti s vama video, u kojem su prikazana djeca, dok igraju neke od nekoć najpopularnijih uličnih igara, poput školice, skrivača, lanca probijanca, lovice, gumi-gumija i sličnih. 

Najpopularnije društvene igre među hrvatskom mladeži

Dakako, ne želimo reći da i danas određeni broj djece tu i tamo ne igra neke od navedenih igara.

No, nove mogućnosti, uglavnom uvjetovane tehnološkim napretkom, raspršile su interese internetske generacije pa su danas igrališta, parkovi te haustori ispred zgrada, ipak nešto prazniji.

Sada prestajemo s analizom, da vam ne bismo pokvarili potonji zabavni video, u kojem su prikazana djeca, dok se igraju popularnih uličnih igara.  

Inače, video je iz arhive Radio televizije Švicarske, što svjedoči da su se djeca u različitim dijelovima Europe, igrale iste igre.

Odgovori