[Video] Varaždincu je samo 14 godina, a Rubikovu kocku slaže u manje od 8 sekundi

Andro Petrinjak ima samo 14 godina, učenik je osmog razreda IV. osnovne škole i rekorder je Hrvatske u slaganju Rubikove kocke. I dok većina njegovih vršnjaka muku muči sa slaganjem samo jedne boje, on čitavu kocku slaže u manje od osam sekundi.

Screenshot: YouTube

[VIDEO] Hrvat slaže Rubikovu kocku za manje od 11 sekundi

Kako piše varazdinski.rtl.hr, Andro se prvi puta s Rubikovom kockom susreo u šestom razradu, a kocku je naučio slagati praktički sam. Od tada je bi ona brojnim natjecanjima, a danas je i rekorder Hrvatske u ovoj vještini. 

– Moj prijatelj je početkom šestog razreda počeo slagati kocku, pa sam mu se i ja pridružio. U to vrijeme pojma nisam imao kako se slaže, ali smo učili, na internetu ima mnogo informacija o raznim metodama slaganja. Krenuo sam s početničkom metodom. Svakog dana nosili smo kocke u školu i slagali ih i nakon dva do tri mjeseca uspio sam je složiti za oko 25 do 30 sekundi, objasnio je Andro za varazdinski.rtl.hr. 

Danas kocku slaže za nešto manje od osam sekundi, a cilj mu je kaže, ostati nacionalni rekorder u tome. Andrinu zavidnu vještinu baratanja Rubikovom kockom, pogledajte u videu.

Odgovori