Pretraga

Donosimo nekoliko dobrih razloga zbog kojih ne smijete propustiti Interliber

A- A+

Sajam knjiga i učila Interliber, koji počinje sutra (13. studenog) i traje do 18. studenog, ove će se godine održati 41. put, a svojim će se eksponatima predstaviti više od 300 izlagača na površini od 13.000 kvadrata. Već ovo nam se čini dovoljnim razlogom da budete jedan od oko 130.000 posjetitelja, koliko ih se bilježilo prethodnih godina.

foto: srednja.hr

Knjige će izlagati izlagači iz 13 zemalja, a osim trženja knjiga, na Sajmu će i ove godine biti niz zanimljivih popratnih događaja za sve dobne skupine.

Navest ćemo nekoliko razloga zašto biste svakako trebali posjetiti Interliber.

Idealna prilika za obogaćivanje kućne biblioteke i stripoteke

Izdvojeni članak

Poznat datum održavanja ovogodišnjeg jubilarnog 40. Interlibera

S obzirom da se radi o sajmu, većina izlagača postavi i sajmišne cijene. Barem za dio asortimana. Stoga pojedine naslove možete naći i uz 90% popusta na redovnu cijenu, a mnoge na popustima 30-50%.

U pogledu popusta na Interliberu, otkrit ćemo vam još jedan trik. Mnoštvo izdavača, zadnja dva dana sajma pojačaju popuste, ne bi li pred kraj, uspjeli prodati još pokoje izdanje. Stoga možete iskoristiti tu okolnost i tada doći na sajam, premda subota i nedjelja nisu za knjiške moljce omiljeni dani Interlibera, budući da tada gužve dosežu vrhunac.

Uz veliku ponudu knjiga, na ovom sajmu možete pronaći i mnoštvo stripova, koji su prethodnih godina cjenovno bili više nego pristupačni.

Idealna prilika za kupovanje poklona

Ako sami niste pretjerani ljubitelj čitanja, a imate blisku/e osobe koji jesu, iskoristite dolazak na sajam kako biste ih uveselili poklonom, koji će oni znati cijeniti.

A vi se naravno usput na sajmu možete podružiti s prijateljima te okrijepiti kuhanim vinom, kobasicama i fritulama.

Možete si pronaći lektire i drugu za školovanje potrebnu literaturu

Izdvojeni članak

Interliber za srednjoškolce: ima li što korisno?

Uz knjige koje čitate iz zabave, Interliber je sjajno mjesto za nabavku lektirnih naslova ili stručne literature pa je za školarce i studente, to dodatni razlog za posjetu ovom sajmu.

Stoga vam savjetujemo da si sastavite popis, ako već ciljano idete nabaviti određene naslove, kako ne biste što zaboravili.

Ako nemate dobar rječnik, pravopis i gramatiku, pronađite ga na Interliberu

Bez dobrog rječnika hrvatskog jezika, teško ćete završiti fakultet, jednom je autoru ovog teksta rekao profesor Davor Piskač (danas predavač na Hrvatskim studijima). I uistinu, bilo što da studirate susrest ćete se s nizom nepoznatih pojmova, koje onda možete studiozno proučiti u rječniku.

Interliber je dobra prilika i za kupnju takvih kapitalnih izdanja, po nešto povoljnijoj cijeni, a kada je riječ o gramatici, istaknimo da upravo na ovom sajmu, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, predstavlja Školsku gramatiku hrvatskog jezika. U subotu od 11 do 11.30 će biti njeno predstavljanje.

Poslušajte i upoznajte omiljene književnike

Uz prebiranje po brojnim naslovima, Interliber je prilika da poslušate i/ili upoznate neke od autora čiji rad i osobnost cijenite.

Izdvajamo gostovanje našeg višestruko nagrađivanog autora Miljenka Jergovića, pjesnikinju Sanju Pilić, čija se djela nalaze i u školskim lektirama, a na Interliberu će biti promovirana (uz muzički nastup) biografija grupe Elemental pod nazivom ‘Sve samo ne romantika’.

Posebni događaji

Izdvojeni članak

Na Interliberu ove godine poseban kutak za sve zainteresirane za studiranje u inozemstvu

Uz niz predstavljanja i potpisivanja knjiga, na Interliberu će se održati i brojne radionice, polemike, edukativne tribine ali i kviz znanja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Uz đake, koji će se kroz kviz natjecati u skupljenom znanju, ove će se godine na Interliberu imati razloga pojaviti i najbolji hrvatski kvizaši. Naime, 5. izdanje Ekipnog državnog prvenstva, koje organizira Hrvatski  kviz savez, odigrat će se na galeriji iznad petog paviljona 17. studenoga od 15 do 20 sati.

Studentariji bi mogla biti zanimljiva panel diskusija Yuval Noah Harari: “21 lekcija za 21.stoljeće” na kojoj će sudjelovati uvaženi hrvatski znanstvenici Tvrtko Jakovina i Ivica Puljak, a moderirat će ju Goran Komerički.

Uz navedeno će se ove godine na Interliberu održati Sajam svjetskog obrazovanja (World Education Fair)  na kojemu će se svi zainteresirani moći informirati i posavjetovati o prilikama za obrazovanje u inozemstvu. World Education Fair će se održati 16. i 17. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Cjelokupni program Interlibera, potražite na ovom linku.