Pretraga

Mala škola crtanog filma: Sjajna priprema za srednjoškolce koji žele studirati animirani film

A- A+

Svi srednjoškolci koji sanjaju o tome da jednoga dana stvore novog profesora Baltazara ili primjerice Pink Panthera, prije upisa na studij animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti imaju se priliku sjajno pripremiti u Maloj školi crtanog filma. Pokrenuo ju je Zagreb film, nakon što već 14 godina uspješno provodi školu crtanog filma za osnovnoškolce.

Mala škola crtanog filma | Foto: zagrebfilm.hr

Zagreb film već 14. godinu u kontinuitetu organizira i realizira Malu školu crtanog filma za osnovnoškolce. Ovom animatorskom i crtano-filmskom edukativnom radionicom, Zagreb film htio je doprinijeti širenju filmske kulture školskom uzrastu i pružiti mogućnost mladim i nadarenim učenicima, crtačima, da pronađu svoj prostor i znanje u ovom filmsko-artističkom izrazu.

Izdvojeni članak

Kreativni maturanti crtanim filmom odnijeli zlato na državnom natjecanju

Nakon Male škole za osnovnoškolce, Zagreb film sada je pokrenuo i program Male škole crtanog filma za srednjoškolce. Program je namijenjen srednjoškolcima koji se pripremaju za studij animiranog filma i novih medija, kao i svim zainteresiranim srednjoškolcima te studentima.

Polaznicima se pristupa potpuno individualno, a osnovni cilj je upoznati ih s konceptom animacije te napraviti potpuno individualni kratki animirani film u izabranoj tehnici (crtana, kolaž, lutka, pijesak, digitalna animacija..) izveden tako da se maksimalno istaknu afiniteti polaznika.

Voditeljica programa je Antonija Veljačić, mag. art. animiranog filma i novih medija.
Prijave se primaju do 29. siječnja 2018.
Prijave i informacije dostupne su putem mailova: [email protected] / [email protected].