Pretraga

Mlade novinarske nade i ove godine imaju priliku ‘peći zanat’ u novinarskoj školici portala Kulturpunkt

A- A+

Portal Kulturpunkt.hr desetu godinu zaredom organizira jedinstveni edukacijski program ‘Svijet umjetnosti – Kulturpunktova novinarska školica’, namijenjen svim mladim novinarima i autorima zainteresiranim za područje suvremene kulture. Školica kreće 1. listopada, održavat će se ponedjeljkom i srijedom u večernjim satima i za sve je polaznike u potpunosti besplatna. Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 16 do 30 godina.

Kulturpunktova novinarska školica

Otvorene su prijave za 10. ciklus Kulturpunktove školice, programa neformalnog novinarskog obrazovanja o suvremenoj kulturi i umjetnosti, a traju do 17. rujna u 24 sata. Školicu organizira Kurziv, nakladnik Kulturpunkta, a sve kako bi pridonijeli raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture te motivirali mlade novinare i autore za pisanje o temama iz tog područja.

Program novinarske školice obuhvaća tri segmenta – teorijski, radionički i praktični

Školica se sastoji od tri segmenta: serije predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama (kao i kulturnim i medijskim politikama), radioničkog segmenta usmjerenog na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva kao i analizu umjetničkog djela te praktičnog rada na tekstovima, uz izravnu mentorsku podršku i objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr.

Program će se održavati u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, od listopada 2018. do veljače 2019. Školica je besplatna za sve polaznike, koji će detaljni raspored i program dobiti pri prvom susretu 1. listopada.

Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 16 do 30 godina koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremenih umjetničkih praksi. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva, no od njih se traži da prisustvuju predavanjima i radionicama te napišu završni esej.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi), motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela).

Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte [email protected] s naslovom ‘Prijava za novinarsku školicu’, najkasnije do 17. rujna u 24 sata. Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijavu i program Školice.

Novinarska školica prima do 15 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni
putem e-maila najkasnije do 24. rujna.

Edukacijski program provodi udruga KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, nakladnik portala Kulturpunkt,hr, u suradnji s Multimedijalnim institutom i net.kulturnim klubom mama, a podržavaju ga Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, Ministarstvo kulture i Zaklada Kultura Nova.