Pretraga

Mladima osigurano pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba

A- A+

Važnost poticanja čitanja među mladima uvidjela je skupština grada Zagreba, koja je donjela odluku o pravu na besplatan upis mladih do 15 godina u Knjižnice grada Zagreba. Do 2020. godine planira se i osiguravanje besplatnog upisa za sve mlade do navršene punoljetnosti.

Foto: Srednja.hr

Izdvojeni članak

Odzvonilo zakasnini: Online putem produžite povratak knjige u zagrebačke knjižnice

Kako stoji na stranicama KGZ-a, na 48. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, održanoj 20. prosinca 2016. godine donesena je odluka o pravu na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba za djecu od rođenja do konca kalendarske godine u kojoj navršavaju 15 godina života, a koja imaju prebivalište u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Iz KGZ-a kažu kako su takvu odluku donijeli u svrhu stjecanja navika čitanja, poticanja sveukupnog obrazovanja djece te radi zaštite standarda djece, učenika i njihovih roditelja u okviru ukupne demografske i pronatalitetne politike.

Radi se o odluci koja je u skladu i sa Strategijom razvoja Knjižnica grada Zagreba u kojoj je planirano do 2020. godine osigurati uvjete za besplatan upis građana do 18. godine.