Pretraga

Ovog vikenda u 54 grada na ‘dejt’ možete džabe: Mnoštvo besplatnih i jeftinih ulaznica dijeli se na Noći kazališta

A- A+

Noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima, a jubilarna 10. po redu održava se u subotu, 17. studenog. Oko 120 predstava koje će biti prikazane građani će moći gledati besplatno ili uz veliki popust, a manifestacija se održava u čak 54 hrvatska grada.

Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Rekordan broj gradova i mjesta, njih čak 54 na području Hrvatske, bit će uključeno u manifestaciju Noć kazališta. Riječ je o kulturnoj manifestaciji čiji je cilj promocija izvedbenih i scenskih umjetnosti i to tako da građani mogu pogledati predstave besplatno ili po vrlo povoljnim cijenama. Poseban naglasak ove je godine na manjim mjestima, koja imaju želju kreirati novu kazališnu publiku.

Uz kazališne predstave i ove će se godine održati popratni programi u obliku izložbi, radionica i druženja s umjetnicima. Programi su namijenjeni svim uzrastima – od najmlađih do onih starijih. Važno je naglasiti kako u manifestaciji neće sudjelovati samo nacionalna kazališta već i brojne amaterske skupine.

Najviše sadržaja u Zagrebu

Izdvojeni članak

Anketa: Najviše učenika i studenata u kazalište odlazi isključivo u organiziranim izletima

U zagrebačkom kazalištu Gavella subotnji program kreće već u 19:30 predstavom ‘Slikari rudari’ po cijeni od 10 kuna, a program traje sve do nedjelju ujutro. Održat će se u Gavelli još tri izvedbe na koje je ulaz besplatan, a ono što je svakako zanimljivo jest najavljeni ‘kazališno rokerski performans’. Publiku će, naime, između i nakon izvedbi zabavljati ‘Kazališni band Filipa Šovagovića’ i to do sitnih sati.

Predstava ‘Ljubavni slučaj Fahrije P. ‘po cijeni od 20 kuna na rasporedu je u Teatru&TD, a u Teatru EXIT ‘Konstelacije’ se mogu pogledati za 40 kuna. U Zagrebačkom kazalištu mladih za 20 kuna se može pogledati ‘Huddersfield’, a na izvedbu ‘Djevojčice koja je previše znala’ ulaz je besplatan. Sadržaja ima i za one željne smijeha i to u Comedy Clubu Studio Smijeha gdje za 30 kuna možete pogledati ‘Tihomir Paravina One Man Show’.

Split ima nešto manje sadržaja od Zagreba. Za 10 kuna se u Gradskom kazalištu lutaka može pogledati predstava ‘Šporki Špiro i Neposlušna Tonka’, dok je ulaz besplatan na ‘Cabaret Splićanke’ u splitskom Gradskom kazalištu mladih. Prigodno će se na Noć kazališta prikazati i predstava ‘Siniša Glavašević: Priče iz Vukovara’, a broj besplatnih ulaznica je ograničen.

120 predstava diljem Hrvatske

Izdvojeni članak

‘Dvije crte plavo’: Na kazališnim daskama o problemima tinejdžerske trudnoće

U Osijeku se u Noć kazališta uključilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u kojemu se od 18 do 20 sati održavaju tri besplatne izvedbe: ‘Kazalište i noću pleše’, ‘Stvaranje u hodu’ i ‘Tobija’. Popratni sadržaj u ovom kazalištu su humanitarne akcije osječkih udruga.

Po simboličnoj cijeni ili besplatno izvedbe će se moći gledati i u Rijeci. U Gradskom kazalištu lutaka na rasporedu su za 10 kuna ‘Tri praščića’, a interaktivna predstava u kojoj će sudjelovati i publika pod nazivom ‘Moć kazališta’ održava se u riječkom HNK. Omnibus spektakl scena iz čak šest predstava održava se u Kulturnom centru Kalvarija, a posljednja dva sadržaja potpuno su besplatna.

Kao što smo spomenuli u subotu je na rasporedu preko 120 predstava u čak 54 grada. Detaljan program u svakome od njih možete proučiti na ovoj poveznici.