Pretraga

Podravina se smješta na hrvatsku i europsku književnu kartu: U Koprivnicu i Križevce stižu perspektivni mladi autori

A- A+

Treću godinu zaredom, u Podravini će se na trodnevnom Međunarodnom festivalu mladih pisaca okupiti mladi perspektivni autori iz Hrvatske i inozemstva kako bi promovirali svoj rad i književnost općenito. Ove godine ugostit će ih i Sveučilište Sjever, gdje će studenti novinarstva imati priliku raditi intervjue s mladim autorima, ali i upoznati se s književnošću naših susjednih zemalja.

Međunarodni festival mladih pisaca Alpe-Adria Festival | Foto: unin.hr

Međunarodni festival mladih pisaca Alpe-Adria Festival održat će se u Koprivničko-križevačkoj županiji od 17. do 19. svibnja 2018. godine. Festival u organizaciji Umjetničke artikulacije već treću godinu zaredom dovodi hrvatske i inozemne pisce u Podravinu kako bi se, između ostaloga, međusobno upoznali te promovirali svoj rad i književnost općenito.

Na festival u Podravini ove godine dolazi šestero mladih autora: Theodora Bauer iz Austrije, Miklos Benedek i Szabina Ughy iz Mađarske, Tomo Podstenšek i Ana Schnabl iz Slovenije te Andrija Škare iz Hrvatske, koji će u tri festivalska dana imati niz čitanja u školama i time mladima u formativnim godinama pružiti uvid u suvremenu srednjoeuropsku književnost.

Izdvojeni članak

Djela pretočili u strip: Doživite književnost kao nikada do sada

Tijekom tri dana pisce će po prvi puta ugostiti i Sveučilište Sjever gdje će studenti s Odjela novinarstva pripremiti intervjue s autorima, a koji će biti objavljeni u časopisu za književnost Artikulacije. Studenti će na ovaj način imati priliku upoznati književnost iz drugih zemalja te raditi na promicanju mladih autora i Podravine. Ovim festivalom Podravina se čvrsto pozicionira na književnu kartu, a Sveučilište Sjever kao partner zajednice u kojoj se nalazi.

Pored Sveučilišta, spomenute autore ugostit će srednje škole iz Koprivnice i Križevaca, Muzej grada Koprivnice te Galerija Hlebine.

Otvorenje festivala je sutra, 17. svibnja u 18 sati na Sveučilištu Sjever, Sveučilišni centar Koprivnica (dvorana A108), a program Festivala u cijelosti možete proučiti ovdje.