Pretraga

O smjeni voditeljice Kulture oglasio se i SC: ‘Logično je da upravitelj imenuje svoje prve suradnike’

A- A+

Prijepori između Kulture SC-a i sanacijske uprave Studentskog centra traju mjesecima, a u ponedjeljak su kulminirali smjenom Nataše Rajković s mjesta voditeljice. Javno je to komentirao redatelj i glumac Miran Kurspahić, kazavši kako je ovim potezom zapravo ‘postavljen kamen temeljac za dekulturalizaciju prostora u Savskoj 25’. O slučaju se oglasio i Ured sanacijskog upravitelja SC-a, Mirka Bošnjaka.

Foto: srednja.hr

Nataša Rajković više nije voditeljica Kulture Studentskog centra u Zagrebu, odluka je to trenutne uprave s Mirkom Bošnjakom na čelu. Protiv te odluke pobunili su se kulturnjaci, najglasnije Miran Kurspahić koji je u Teatru &TD radio na desetak predstava. Kurspahić smatra kako je problem puno širi. U svom je Facebook statusu poručio kako je smjenom Rajković ‘postavljen kamen temeljac za dekulturalizaciju prostora u Savskoj 25, gdje kultura obitava već preko 55 godina’, a čitavu poruku Mirana Kurspahića možete pročitati ovdje.

Protekao četverogodišnji mandat

Izdvojeni članak

Smijenjena voditeljica Kulture u SC-u, poznati glumac ogorčen: ‘Postavljen je kamen temeljac za dekulturalizaciju prostora u Savskoj 25’

Zbog čega je donesena odluka o smjeni dosadašnje voditeljice Rajković i koji su razlozi za donošenje takve odluke, upitali smo sanacijskog upravitelja Mirka Bošnjaka. Iz njegova Ureda tvrde kako je Rajković istekao mandat te se pozivaju na pravo u upravitelja da sam bira svoje suradnike.

– Na temelju odredbe članka 40. stavak 2. i članka 18. stavak 3. Statuta Studentskog centra u Zagrebu, Sanacijsko vijeće Studentskog centra u Zagrebu na prijedlog Sanacijskog upravitelja donijelo je Odluku o razrješenju pomoćnika ravnatelja, koji su bili u statusu vršitelja dužnosti s danom 31.07.2018. godine, nakon proteka mandata od četiri godine. Pomoćnici ravnatelja SC-a Zagreb započeli su obnašati dužnost dana 01.08.2014. godine temeljem odredbe članka 18. stavak 3. Statuta Studentskog centra u Zagrebu koja glasi: „Pomoćnike ravnatelja koji su voditelji ustrojbenih jedinica imenuje ravnatelj uz suglasnost Upravnog vijeća na rok od četiri godine.” Obzirom je dana 31. srpnja 2018. godine istekao rok određen citiranom odredbom, Sanacijsko vijeće donijelo je Odluku o razrješenju troje vršitelja dužnosti pomoćnika ravnatelja, odgovaraju iz Ureda sanacijskog upravitelja SC-a.

‘Logično je i pravno utemeljeno da sanacijski upravitelj bira – imenuje svoje prve suradnike’

Izdvojeni članak

Zaposlenici Studentskog centra oštro propituju ulogu sanacijskog upravitelja u aferi ‘Di su kolači?’

Dodaju, kao dio planiranih sanacijskih mjera Sanacijsko je vijeće SC-a usvojilo novi Pravilnik o unutarnjem ustroju SC-a Zagreb, čime je promijenjen ‘stari neefikasni model organizacije ustrojbenih jedinica.’

– Prema Statutu SC-a Sveučilišta u Zagrebu pomoćnicima ravnatelja istekao je mandat od četiri godine. Sukladno točki III. stavak 1. alineja 2. Odluke Vlade Republike Hrvatske o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu (sanacijski upravitelj imenuje i razrješava voditelje ustrojbenih jedinica SC-a Zagreb) logično je i pravno utemeljeno da sanacijski upravitelj bira – imenuje svoje prve suradnike! Također je utemeljeno da uprava SC-a Zagreb prema novom Pravilniku o unutarnjem ustroju SC-a Zagreb razriješi postojeće v.d. pomoćnike ravnatelja SC-a Zagreb za vrijeme sanacije i imenuje (ili potvrdi mandat ) za broj v.d. pomoćnika sukladno novom ustroju SC-a Zagreb, poručuju iz Ureda Mirka Bošnjaka.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download