Pretraga

Sutra počinje jedan od najznačajnijih sajmova knjige u Hrvatskoj, a na otvorenju će pjevati Darko Rundek

A- A+

Po 23. put od sutra (1. prosinca) do 10. prosinca će se održati Sa(n)jam knjige u Puli. Sajam će sutra otvoriti Igor Mandić, dok će program otvorenja voditi mladi pulski glumac Vedran Živolić. Posjetitelje ceremonije otvorenja svakako će razveseliti okolnost da će ju svojim glazbenim nastupom začiniti legendarni Darko Rundek i violinistica Isabel iz njegovog Cargo trija.

Iz arhive portala srednja.hr

Kako stoji na službenim stranicama ovog sajma, već od 15 sati počinje bogati program, kojeg će uveličati knjižničarka Jasna Kovačević, pulska dramatičarka Dora Delbianco i mladi francuski autor s afričkim vezama Sylvain Prudhomme, a u 19 sati ćete moći prisustvovati predstavljanju Predsmrtnog dnevnika Igora Madića.

Izdvojeni članak

Donosimo nekoliko dobrih razloga zbog kojih ne smijete propustiti Interliber

– U ovih deset dana Sajma predstavit ćemo brojne nove naslove, družiti se s autorima, urednicima, izdavačima, knjižarima, glumcima, glazbenicima, likovnjacima… Bavit ćemo se intimama, hercegovačkom književnošću i kulturom, te francuskom i frankofonom književnošću u okviru koje ćemo predstaviti autore iz Pariza, Alžira, Obale Bjelokosti, Teherana… Uz okrugle stolove, te već tradicionalne programe za zrelu publiku kao što su Doručak s autoromIstra ispod korePuna je PulaSuton uz knjigu i mnoge druge, družit ćemo se s najmlađima i tinejdžerima u programima Librić na SajmuHop Lektira i Pop lektira, otvoriti izložbe Safeta Zeca i Predraga Spasojevića, pogledati biografski dokumentarac o Spasojeviću i poslušati koncert Zostera. Na Sajmu će izlagati oko 250 izdavača, a posebna pozornost ove je godine posvećena stručnoj i znanstvenoj literaturi, što je Sajam ostvario u suradnji s Grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature. Bit će i literature na stranim jezicima, a posjetitelje će zasigurno veseliti i već tradicionalni Sv. Nikola na Sajmu, te svakodnevni dodatni popusti (happy hour). Dodijelit ćemo nagradu Libar za vajk najboljem naslovu od ukupno 43 koje je nominiralo četvero hrvatskih knjižara, kao i nagradu Dr. Ivo Borovečki za najčitatelja Sajma. Počinje fešta od libra!, poručuju organizatori sajma.

Inače, pulski Sajam svake godine posjeti više od 60 tisuća posjetitelja.