U Muzej suvremene umjetnosti možete besplatno jednom u mjesecu

Koliko često vas je cijena ulaznice odbila od toga da posjetite neki kulturni događaj ili da otiđete u obilazak nekog muzeja? Vjerojatno često. Gotovo da i ne postoji učenik ili student koji se zbog manjka džeparca ne može kulturno uzdizati, a cijene ulaznica nerijetko premašuju mjesečni budžet. No, zahvaljujući pogodnostima za mlade, a ponekad i mogućnostima na besplatno sudjelujemo u nekim kulturnim događanjima ipak nije sve toliko crno. 

Pregled popusta: Kazališne karte za svaki džep

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu tako svima nudi pogodnosti kojima je teško reći ne. Osim što ulaznica za studente i učenike stoji 15 kuna, ovo kulturno zdanje ukupne veličine 14,500 četvornih metara nudi i besplatno razgledavanje stalnog postava jednom u mjesecu.

Popularni MSU svaku prvu srijedu u mjesecu nudi besplatno razgledavanje postava pa tako svi zainteresirani mogu obići svih pet etaža i pritom zaigrati stolni tenis sami sa sobom, kao i spustiti se niz tobogan Carstena Hollera inače omiljena instalacija gotovo svih posjetitelja.

Također, posjetiteljima je u sklopu Muzeja omogućena besplatna stručna vodstva kroz ‘Zbirke u pokretu’ svaki dan u 16 sati, a subotom u 17 sati. Besplatno stručno vodstvo kroz povremene izložbe osigurano je svaki dan u 15 sati, a subotom u 16 sati. Grupu čini najmanje 5 posjetitelja.
Stručno vodstvo izvan navedenih termina moguće je uz prethodnu najavu i nadoplatu.

Muzej je otvoren od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati, a subotom od 11 do 20 sati. Više informacija možete pronaći ovdje.

Odgovori