Pretraga

Zbog pljačke morali zatvoriti kulturni centar pa mladež ovog malog hrvatskog grada vapi: Dajte nam buke!

A- A+

Kulturni centar mladih koji je smješten je u Kutini te je u ovom gradu djelovao 20 godina, bio je domaćin brojnih glazbenih događaja, ugostivši pri tome niz bandova. No, zbog niza problema, ponajviše uzrokovanih pljačkom 2013. godine, u kojoj im je otuđena oprema potrebna za održavanje koncerata, nedavno su morali zatvoriti Centar.

Kako navode predstavnici zatvorenog Kulturnog centra mladih, koji pokušavaju putem Indiegogo kampanje prikupiti novac za ponovno otvaranje, glavna misija Centra mu je organiziranje i unapređenje kulturnog života u Kutini.

Izdvojeni članak

Budućnost ne izgleda lijepo bez Radio Studenta: Nek’ se daleko čuje s novog odašiljača!

– U naš klub Baraka, koji je ugostio mnoge glazbene sastave još od 1997. godine, provaljeno je 2013. godine i otuđena nam je oprema potrebna za održavanje koncerata. Počinitelji su pronađeni, ali otuđene stvari nikada nisu vraćene ili su bile uništene, napominju unutar svoje kampanje.

Stoga pozivaju sve koji su u takvoj mogućnosti, da im pomognu, kako bi glazbeni život Kutine mogao i dalje funkcionirati.

– Ovom kampanjom pokušavamo sakupiti novac potreban za kupnju nove koncertne opreme kako bi urbani život grada Kutine i njegove okolice ostao i dalje aktualan te kako bi u novom klubu mogli organizirati svoja događanja. Svojom donacijom pomažeš u organizaciji ne samo glazbenih već i mnogih kulturnih i edukativnih događanja i razvitku naše inicijative za novi klub mladih. Isto tako pomažeš nam da Kutina ne postane grad tišine i monotonog glazbenog zvuka, već grad kreativne buke, poručuju Kutinjani u kampanji.

Za sada su daleko od ostvarenja financijskog plana u svojoj crowdfunding kampanji, budući da su prikupili tek 276 dolara od željenih 9.000. Pa ako želite pomoći Centru koji je dva desetljeća organizirao glazbene, ali i drugovrsne kulturne te dedukativne događaje da ponovno proradi, to možete učiniti putem ove poveznice.