Koliko dobro poznajete Pixarove filmove i junake?

Pixar je američki filmski studio koji producira računalno animirane (CGI) filmove. Nastao je 1979. kao jedan od studija LucasFilma, da bi ga 1986. kupio Steve Jobs za 10 milijuna američkih dolara, a kasnije The Walt Disney Company za višestruko veći iznos. 

Do sada su filmovi proizašli iz Pixarove tvornice osvojili brojne vrijedne nagrade i čak nekoliko Nagrada akademije, a koliko dobro poznajete te filmove te njihove junake provjerite u našem kvizu.

1) Robot Wall-E na je planetu Zemlji ostao sam, a o ljudskim je emocijama učio iz crno-bijelog mjuzikla čije su se scene konstantno vrtjele na njegovoj televiziji. Koji je to Wall-Ejev najdraži film?

2) Koje je godine izašao prvi nastavak filma Toy Story?

3) Koliko je Oscara osvojio treći nastavak filma Toy Story iz 2011. godine?

4) Grad bez ljudi u kojemu žive 'Čudovišta iz ormara' iz istoimenog filma, naziva se...

5) U suradnji s Disneyjem, Pixar je snimio animirani film o škotskoj princezi Meridi. Neustrašiva djevojka spletom je okolnosti majci dala čaroban kolačić, koji je kraljicu pretvorio u koju životinju?

6) U filmu o Inside Out, koje je bolje lik Bijes (Anger)?

7) Koja je vrsta kukaca Flick, glavni lik u filmu A Bug's Life?

8) U filmu Finding Dory, likovima Marlinu i Baileyju glasove su posudila dvojica glumaca iz planetarno popularne serije Moderna obitelj. O kojim je glumcima riječ?

9) Kako se naziva kup u kojemu se natječu auti u Pixarovom filmu Cars?

10) Kako se zove dugogodišnji neprijatelj obitelji Incredibles iz filma The Incredibles?


Hvala ti na rješavanju kviza! Klikni na gumb "završi" kako bi provjerili tvoje odgovore. Ako želiš da spremimo tvoje odgovore, molimo te da se registriraš ili logiraš.