[KVIZ MAHER] Velemajstor zagrebačke pub scene Krešimir Štimac – Kira sastavio je kviz za vas

Krešimir Štimac - Kira je redoviti gost zagrebačkih pub kviz najtecanja, a kada se pojavi na onim televizijskim, redovito ostvari pobjede. Tako je primjerice u Potjeri zaradio 32.625 kuna. kada je zajedno se ekipom ostvario 19 koraka prednosti ispred lovca u završnoj potjeri.

Zapažene je rezultate ostvario i na Kviznoj olimpijadi u Ateni gdje je bio član Hrvatske reprezentacije. Iz tih rezutata valja izdvojiti 5. mjesto u rubrici film, koji je uža Kirina specijalnost. Mada mu ni korejski pop nije nepoznat.

Ovaj kvizaški velemajstor se bacio i na slaganje i vođenje kvizova, pa tako utorkom (ponekad ponedjeljkom) u Tvornicu Kulture ili u četvrtak u Hop In Craft Beer Baru, možete zaigrati njegov kviz. A prije toga riješite opći kviz koji je sastavio samo za vas.       

1) Tri najviše statue na svijetu nalaze se u tri različite države, visoke su 128m, 116m i 110m, ali prikazuju isti lik. Koji?

2) Samo dvaput u povijesti Oscara dogodilo se da su dvije glumice nominirane za istu ulogu u istom filmu. Ako vam kažemo da staru Rose glumi Gloria Stuart, a staru Iris Judi Dench, koja glumica je nominaciju mladu Rose i mladu Iris?

3) Koja američka savezna država nosi isti nadimak kao i australski Queensland – The sunshine state?

4) Koju su životinju Egipćani štovali u obliku božice Bastet?

5) Kako se zove najpoznatija adaptacija književnog djela "Tevye i njegove kćeri", autora Sholema Aleichema?

6) Arhitektonska tvrtka Elenberg Fraser napravit će zgradu u Melbourneu koja će na umjetnički način oponašati liniju koje pjevačice, inspirirano njenim tijelom ispod bijele tkanine u spotu za pjesmu "Ghost"?

7) Koji je alpski skijaš 2000. godine s 2000 bodova postavio rekord u broju osvojenih bodova u sezoni u muškoj konkurenciji Svjetskog skijaškog kupa?

8) Koje je ime nosilo najviše bizantskih careva?

9) Na kojem kontinentu se mogu naći električne jegulje u divljini?

10) Kojem glazbenom žanru pripadaju izvođači Hyuna i Psy, te grupe 2NE1, BTS i EXO?


Hvala ti na rješavanju kviza! Klikni na gumb "završi" kako bi provjerili tvoje odgovore. Ako želiš da spremimo tvoje odgovore, molimo te da se registriraš ili logiraš.