Mladi inženjer i organizator kvizova iz Hercegovine sastavio je 15 zabavnih pitanja za vas

Osim novinara portala srednja.hr, kvizove koje objavljujemo, tu i tamo izrađuju i gostujući sastavljači pa čak i iz drugih država. Jedan od takvih je Dominik Udženija, zaljubljenik u kvizove iz Čapljine.

Kadar s kviza u Republic baru u Ljubuškom

Ovaj 25-godišnji inženjer industrijskog inženjerstva, koji je zvanje stekao na splitskom FESB-u, u Gradu pod Marjanom je stekao i 'kvizaški pedigre'.

- Posljednje dvije godine bio sam aktivni sudionik gotovo svih pub kvizova koji su se odvijali u gradu Splitu, a posljednju godinu fakulteta je i sam bio voditelj i organizator dva pub kviza u Splitu zajedno sa hrvatskim kvizašima Stipom Mustapićem i Branimirom Mateljkom, objašnjava nam Dominik.

Nakon studija se vratio u Hercegovinu, u kojoj se također popularizirao ovaj vid zabave pa sada Udženija organizira pub kviz u Republic baru u Ljubuškom.

- Kviz se održava svaki ponedjeljak i interes je i više nego dobar te se na svakom kvizu se traži mjesto više. Osim sjajnih hercegovačkih ekipa, redovni gosti su i ekipe iz Imotskog, Metkovića, Ploče(Rogotin), Vrgorca i tako dalje, naglašava Dominik, koji je danas priredio kviz za vas.

Pokušajte riješiti njegovih 15 pitanja!

1) U kojem francuskom gradu je sjedište Peugeota?
2) Što je od navedenog površinom najveće?
3) Kako glasi naziv filma iz 2009. u kojemu vanzemaljska rasa živi u izoliranom mjestu na Zemlji i spas pronalazi u vladinom agentu koji biva izložen njihovoj tehnologiji?
4) Visok, plavokos i nabildan traper. Neovisno o godišnjem dobu nosi prsluk od medvjeđeg krzna na golom torzu. Ovo su crtice iz života kojeg stripovskog junaka?
5) Kako glasi naziv igre uloga kreirane od strane američkog developera Toby Foxa u kojem igrači kontroliraju dijete palo u podzemlje odvojeno čarobnom barijerom?
6) Koji broj dobijete kada pomnožite redni broj Svjetskog prvenstva u nogometu 2002. u Koreji i Japanu sa zbrojem golova u finalu istog natjecanja?
7) Engleska riječ za broj ‘’O’’ se piše ‘’zero’’. Ona je pak nastala od čije riječi ako znamo da i riječ šifra potječe iz istog jezika?
8) Vječiti ste neženja. Možda jedan od razloga za to nije strah od punice, nego strah od ulaska u bračne vode. Od koje fobije patite?
9) Kako glasi naziv jednog od prvih tenkova projektiranog u SAD-u, a koristio se za vrijeme prvog svjetskog rata? Posadu su činila dva člana i bio je naoružan strojnicom kalibra 7.62 mm.
10) Koji tradicionalni sport snage je bio službeni na Olimpijskim igrama od 1900. do 1920., a kasnije je izbačen iz programa?
11) ‘’Dao bi joj srce svoje, neka ima srca dva’’ pjeva Saša Matić. Kada bi ova pjesma postojala u svijetu hobotnica, koliko bi srca imala Sašina ljubav ako bi joj dao sva srca (i Saša i ona su hobotnice)?
12) U kojem gradu se igralo finale nogometne lige prvaka sezone 2007./2008.? (Manchester Utd - Chelsea)
13) Poredajte ove rijeke od najduže do najkraće?
14) Koji atletičar drži svjetski rekord u trčanju na 3000m sa vremenom 7:20.67?
15) Žuta kruna bi se nalazila na kojoj boji kada bi spojili dvije boje na zastavi Lihtenšatajna?

Hvala ti na rješavanju kviza! Klikni na gumb "završi" kako bi provjerili tvoje odgovore. Ako želiš da spremimo tvoje odgovore, molimo te da se registriraš ili logiraš.