Na temelju stiha pogodi o kojoj je pjesmi riječ

Bez obzira na to voljeli ili ne domaću glazbu, stihovi poznatijih pjesama sigurno vam se ponekada vrte po glavi, i zapjevate ih barem pod tušem. No, možete li iz konteksta i bez glazbe prepoznati naziv pjesme na temelju stiha, provjerite u kvizu kojeg smo vam pripremili.

1) 'Djevojčice žene postale, a neke su se već i udale, ja još čekam azurne zore, ma ja još želim preplivati more...' riječi su iz koje pjesme?

2) Sljedeći stihovi dio su koje pjesme: 'Još te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorječivo, još uvijek mogu ti podvaliti ljubav...'

3) Dio kojeg hita je ovaj stih: 'Koga ja to lažem, kome pričam basne? Kome ja to želim da zatvori oči? Kad su mnoge stvari odavno mi jasne, kad se isto piće već danima toči...'

4) 'Nije za ljude da ljube zauvijek, za to još nikada nije nađen lijek. Tako mi svega, nije do neba i nikada nije tu kad treba taj nečujni glas, šuti kao i svi...' dio je koje pjesme?

5) 'Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo koje nemam, mog života smisao si ti...' stihovi su iz pjesme?

6) 'Znaš li majko da je bila ljepša nego bajna vila, kao bijeli golubi, tako smo se voljeli...' pjeva se u pjesmi?

7) 'Ne znam da l’ sam mrtva il’ živa otkad si mi skinuo krila, ne sjećam se da sam sretna bila...' je koja pjesma?

8) U pjesmu smjesti stih: 'Voljela sam te i još te volim, dajem iskreno sve, noć je ova crna bez tebe...'

9) 'Iza nas sto ratova, iza nas sto prevara. Tko joj ruž sa usana skida, dok ja skitam, da mi je znat...' je stih iz koje pjesme?

10) Stih 'tvoje godine traže nešto lažno i umirujuže, bijeg od vode i struje i sigurnosti, znam po sebi...' je iz koje pjesme?


Hvala ti na rješavanju kviza! Klikni na gumb "završi" kako bi provjerili tvoje odgovore. Ako želiš da spremimo tvoje odgovore, molimo te da se registriraš ili logiraš.