Provjerite koliko zapravo znate o osiguranju i osvojite vrijedne nagrade

Hrvatski ured za osiguranje (HUO) zajedno s društvima za osiguranje, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja predstavio je dana 21. ožujka 2017. na konferenciji za medije društvenu igru „Manje rizika više zabave“ s ciljem podizanja svijesti o financijskoj pismenosti. Ovo je nastavak dugogodišnjeg rada na financijskoj pismenosti na području osiguranja, u okviru kojeg HUO i društva za osiguranje organiziraju razne aktivnosti poput predavanja i radionica, natječaja za najbolji video uradak ili završni diplomski rad iz područja osiguranja, edukativnih nagradnih igri i brojnih drugih aktivnosti. Na portalu srednja.hr u ponedjeljak u 20h bit će objavljen kviz o osiguranju, a za čitatelje koji najbrže odgovore, HUO je osigurao vrijedne nagrade.

Hrvatski ured za osiguranje osigurao je vrijedne nagrade za oni koji najbrže točno odgovore na sva pitanja. Screenshot sa svim točnim odgovorima pošaljite na nagradna@srednja.hr. Kviz će točno u 20h biti objavljen i na našem Facebook pageu Kvizovi opće kulture.

Društvena igra „Manje rizika - više zabave“ distribuirat će se svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja i pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje.

Cilj igre „Manje rizika više zabave“ je proći kroz pojedinačne faze života i sa što manje pretrpljenih šteta od rizika doći do cilja: ostarjeti zdravo i sretno. Namijenjena je za mlade od 12 godina nadalje.

Igra se kroz igru uloga, igrači povlače karticu uloge, analiziraju činjenično stranje i prezentiraju prijedlog rješenja koji se boduje od 0 do 3.

Nagrade za najbolje u kvizu znanja po redoslijedu u kojem ćemo primati odgovore

  • poklon voucher za putovanje na dar u vrijednosti 2.200,00 kn
  • 5x1 Cinestar kartica s deponiranih 7 2D kino-ulaznica
  • 2x2 ulaznice za INmusic festival

Screenshot točnih odgovora pošaljite na nagradna@srednja.hr

1) Što je osiguranje?

2) Što je reosiguranje?

3) Što je osigurani slučaj?

4) Tko je ugovaratelj osiguranja?

5) Ugovor o osiguranju osoba sklopljen je:

6) Osiguratelj je obvezan uvjete osiguranja predati:

7) Koje su posljedice u slučaju kada je neosiguranim vozilom uzrokovana prometna nesreća?

8) Korisnik u osiguranju života je:

9) Što je to otkup police osiguranja?

10) U obveznom osiguranju od automobilske odgovornosti trećom osobom ne smatra se:


Hvala ti na rješavanju kviza! Klikni na gumb "završi" kako bi provjerili tvoje odgovore. Ako želiš da spremimo tvoje odgovore, molimo te da se registriraš ili logiraš.