Pretraga

10 stvari koje možeš raditi na Danu otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta

A- A+

Sigurni smo kako si ubacio barem u četvrtu brzinu priprema za maturu jer ispiti života su sve bliže, a treba se dobro pripremiti i za faks. Ipak, ponekad je dobro uzeti malo odmora kako bi ti se razbistrile misli kako bi mogao pohraniti još nebrojeno puno informacija. Mi smo pronašli pravi način kako se možeš kvalitetno i aktivno odmoriti – na Veterinarskom fakultetu 11. travnja. Naime, tada se održava Dan otvorenih vrata, a posebno za tu priliku izdvojili smo 10 stvari koje ćeš moći tamo raditi.

foto: Alen Bregeš | Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 11. travnja od 12 do 16 sati ima otvorena vrata za sve posjetitelje. Ovo je prilika za sve one kojima se ovaj faks nalazi na listi željenih fakulteta da dođu i uživo pogledaju i dožive kako studiranje tamo izgleda, a za sve ostale da se dobro zabave i nauče nešto novo o životinjskom svijetu.

Izdvojili smo 10 stvari koje će se na Veterini moći raditi na Danu otvorenih vrata:

1. Vidjeti na koji način životinje koriste boje kako bi se prilagodile različitim životnim uvjetima (i zažaliti što i ti ponekad nemaš sposobnosti mimikrije).

2. Doživjeti boje koje inače ne vidiš!

3. Pogledati izložbu kornjača, kajmana, guštera, ptica i ostalih životinja koje žive na Veterini.

4. Uči u trag velikim zvijerima s područja Hrvatske.

5. Pratiti divlje životinje preko VHF i GPS sustava. To je prilika da napokon svojim očima vidiš otkud dolaze rode!

6. Natjecati se u gađanju puhaljkom! Da, u gađanju puhaljkom. A uvijek su ti zabranjivali to raditi i govorili da tu vještinu nikad nećeš iskoristiti.

7. Izdajati koze i ovce!

8. Hraniti male jariće i janjad na flašicu!

9. Vidjeti kako hrana putuje kroz probavni sustav pasa.

10. Napokon saznati znanstvene činjenice koje stoje iza toga kako psi koriste svoj njuh!

Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta održava se u sklopu 17. Festivala znanosti. Za tu priliku faks se otvara prema svima zainteresiranima, a predstavit će svoje odjele, znanstvena postignuća i pokazati na koji način i što rade. Na raspolaganju će ti biti i studenti i profesori kojima možeš postaviti pitanja o samoj veterini kao disciplini ili o samom studiranju na ovom faksu.

Veterinarski fakultet već sto godina obrazuje generacije studenata za veterinarsku struku. Studij Veterine izvodi se kao integrirani preddiplomski i diplomski studij, a traje šest godina. Osim tog obrazovnog i istraživačkog dijela na Veterinarskom fakultetu izvode se i druge stručne aktivnosti, poput veterinarske ambulante, zaštite okoliša, klinička i terenska dijagnostika, proizvodnja lijekova za životinje i brojne druge. Sve o fakultetu možeš saznati na njihovom webu.

Ako želiš doći na Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta trebaš se zaputiti na adresu Heinzelova 55 u četvrtak, 11. travnja od 12 do 16 sati.

10 stvari koje možeš raditi na Danu otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap