Pretraga

8 stvari koje morate znati o studiranju informatike

A- A+

Studij informatike, zbog načina današnjeg života i svega što se događa oko nas, postaje sve popularniji i traženiji. Za informatičke stručnjake i programere danas ima posla skoro na svakom koraku, a često s tim poslovima dolaze i dobre plaće. Ako ste i vi zainteresirani za studiranje informatike i želite svoju karijeru provesti u kreiranju kodova i ostalih čuda, obratite pozornost na ovih 8 stvari koje morate znati o studiranju informatike.

Odjel za informatiku Sveučilišta u RIjeci održava nastavu na kampusu na Trsatu u Rijeci

Studija informatike postoji na različitim visokim učilištima u Hrvatskoj, a među njima se ističe onaj na Odjelu za informatiku u Rijeci. U suradnji s njima izdvojili smo 8 stvari koje svatko tko želi studirati informatiku treba znati o tom studiju.

  1. Nastava na Trsatu s najljepšim pogledom

U Rijeci informatiku možete studirati na Odjelu za informatiku. Nastava se održava na kampusu Trsat unutar kojeg su izgrađeni i novi, moderno opremljeni domovi za studente te tako pruža izvrsne uvjete za studiranje, ali i za ostale oblike studentskoga života.

  1. Puno sati provedenih za računalom

Studiranje informatike znači puno sati provedenih za računalom, kako na faksu tako i doma. Budući da rad za računalom podrazumijeva puno sjedenja, svakako trebaš razmišljati i o nekakvim fizičkim aktivnostima. Od trčanja, vježbanja u teretani, penjanja pa i do običnog hodanja, bilo koja aktivnost bit će dobra protuteža brojnim satima provedenim za računalom. Srećom, lokacija Odjela za informatiku idealna je za brojne fizičke aktivnosti – 5 minuta hoda od faksa nalazi se betonsko sportsko igralište (za nogomet, rukomet, košarku) s atletskom stazom za trčanje i spravama za vježbanje, u blizini se nalazi i teretana, a sam kampus Trsat smješten je na brdu i ima super opcije za hodanje i istraživanje grada.

  1. Najjače računalo na faksu

Predavaonice i laboratoriji na Odjelu za informatiku opremaju se svake dvije do tri godine, kako bi stalno bili ažurni i spremni za sve mogućnosti nove tehnologije. No, najbolja stvar, barem što se tiče opreme, je superračunalo Bura koje se nalazi na tom faksu. Bura je najjače računalo na ovim prostorima s više od 18 terabajta radne memorije!

  1. Nekoliko programa – svakome po ukusu

Preddiplomski studij informatike u Rijeci sastoji se od obaveznog dijela koji je jednak za sve studente te od četiri izborna modula na 3. godini studija koje studenti odabiru prema svojim interesima. Moduli koji se nude su: Razvoj programske potpore, Komunikacijski sustavi, Multimedijski sustavi i Informacijski sustavi.

Iz kampusa Trsat pruža se najljepši pogled

  1. Obavezna praksa

Svi studenti preddiplomskog studija informatike na Odjelu za informatiku u Rijeci imaju obaveznu praksu koju odrađuju u zadnjem semestru. Studenti tada imaju priliku raditi u vodećim tvrtkama iz IT područja i vidjeti kako će njihov poslovni život izgledati nakon što završe faks.

  1. Inženjeri nakon tri godine

Po završetku preddiplomskog studija studenti dobivaju titulu prvostupnika informatike i posjeduju kompetencije za zanimanje programskog inženjera. S tom titulom moguće je pronaći posao u informatičkim tvrtkama, ali i nastaviti studij na diplomskoj razini na ostalim visokim učilištima u Hrvatskoj i vani.

  1. Nakon preddiplomskog – diplomski

Odjel za informatiku u Rijeci organizira i izvodi tri sveučilišna diplomska studija u trajanju od 2 godine: jednopredmetni studij informatike s dva modula – Poslovna informatika i Informacijski i komunikacijski sustavi; jednopredmetni studij informatike – nastavnički smjer te dvopredmetni studij informatike u suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci.

  1. Jaki na društvenim mrežama

Odjel za informatiku u Rijeci na svojoj Facebook stranici svakodnevno objavljuju sve najnovije informacije bitne za studente, pokazuju na čemu sve rade, ali i objavljuju iznimno zabavan sadržaj kojeg mogu razumjeti samo studenti informatike. Jednom kad i ako vi upišete ovaj studij, možda ćete ih i vi razumjeti!

8 stvari koje morate znati o studiranju informatike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap