Pretraga

B razina engleskog mogla se pisati lijevom nogom

A- A+

Ako je vjerovati našim sugovornicama iz Hotelijersko- turističke škole Zagreb, 13.972 maturanta koja su pisala B razinu engleskog nisu imala prevelikih problema s tim ispitom. Naime, bio je vrlo lagan, a jedina zamjerka koju su naše sugovornice imale je da su snimke u sklopu ‘slušanja’ prebrze, pa ‘čovjek mora dvaput poslušati da bi shvatio’.

Izdvojeni članak

Tema eseja iz engleskog A razine pojavila se na internetu noć prije ispita

Za razliku od A razine, gdje je ‘procurio’ ispit, test B razine engleskog jezika protekao je, kako nam kažu maturantice Hotelijersko-turističke škole Zagreb, bez problema.
Pisalo ga je ukupno 13.972 učenika koji, kako nam priča Anđela Marjanović, maturantica spomenute škole, nisu imali prevelikih problema s ovim ispitom.

– Bio je doista lagan test. Mislim da će i ljudi koji se nisu spremali dobiti barem pozitivnu ocjenu. Slično kao i lani, ništa s čime se nismo sreli, ništa nepoznato, kaže nam Anđela.

Tako su učenici, primjerice, trebali napisati sastavke gdje su upoznali svog najboljeg prijatelja ili prijateljicu, što im se na njima sviđa te što rade u slobodno vrijeme, a Anđelina jedina zamjerka na ispit je bila da je snimka u dijelu ‘slušanje’ bila prebrza.

– Čovjek treba dva puta poslušati da bi shvatio, tako da je dobro što su dva puta puštali snimke, priča nam Anđela te otkriva da se za ispit nije puno spremala.

– Išla sam na pripreme, ali ništa pretjerano. Ali, bit će dobro, kaže.

Puno živaca zbog ovog ispita nije izgubila niti Lara Grašić, također maturantica zagrebačke Hotelijersko- turističke.


Nisam se spremala, imam onaj Cambridge položen C1 stupanj tako da mi
nije trebala priprema. A lakše mi je iz B razine dobit 5, nego iz A, pa
sam B uzela, ne treba mi za faks, priča pragmatična Lara koja misli
upisati turizam u Ujedinjenom kraljevstvu.

Anđela će pak ostati u Zagrebu na jednom privatnom visokom učilištu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap