Pretraga

Bez ovoga bi mogli ostati na granici: NCVVO maturantima poslao važnu poruku

A- A+

Maturanti koji u Hrvatsku dolaze pisati državnu maturu morat će sa stranica Postani student ispisati vlastiti raspored ispita mature, dok će granični policajci imati popis na kojem će moći provjeriti status maturanata.

Foto: M. Gelenčir | srednja.hr

U najnovijoj obavijesti maturantima na stranicama Postani student stoji kako je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja Upravi za granice Ministarstva unutarnjih poslova dostavio tablicu s popisom kandidata izvan Republike Hrvatske koji ostvaruju pravo polaganja ispita državne mature u ljetnome roku državne mature. Isti popis Uprava za granice dostavit će popis svim graničnim prijelazima Republike Hrvatske. 

Međutim, u popisu očito ne stoji koje ispite maturanti pišu pa bi od maturanata granični policajci mogli očekivati poseban “dokument”.

– Za dolazak u Republiku Hrvatsku nije potrebno imati dodatnu potvrdu ili uvjerenje koje je izdao Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, već je dovoljno na stranici www.postani-student.hr ući u postavku „Moji podatci” › „Moj raspored” i ispisati raspored ispita državne mature, piše u obavijesti.

Naravno, kako bi prešli granicu, maturanti moraju imati i vjerodostojan dokument (osobnu iskaznicu ili putovnicu), ali i dokument koji sadrži hrvatski OIB kandidata kako bi granični službenik mogao sve točno provjeriti.

– Srdačno vas pozdravljamo i želimo vam puno uspjeha u polaganju ispita državne, poručuju iz NCVVO-a.

Copy link
Powered by Social Snap