Pretraga

Bliži se državna matura: Sutra je prvi važan datum za sve ovogodišnje maturante

A- A+

Iako se u ovom trenutku možda ne čini tako, državna matura sve je bliže, a brojni učenici već se polako počinju pripremati za ispite. Nekoliko je ključnih datuma koje bi maturanti trebali zapamtiti, a prvi od njih je sutrašnji.

foto|srednja.hr

Kako su nam nedavno potvrdili iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, u srijedu, 20. studenog, započinju prijave maturanata u sustav Postani student. Prvi je to ključni datum kojeg ovogodišnji maturanti trebaju zapamtiti.

Izdvojeni članak

Vijest koja će obradovati mnogobrojne maturante: Filozofski fakultet u Zagrebu ukinuo je prijemni

Već 1. prosinca, dakle sljedećeg tjedna, maturantima će biti omogućene prijave ispita državne mature, a ispiti će se moći prijavljivati i mijenjati sve do 15. veljače. Istoga dana započinje rok za naknadnu prijavu, promjenu i/ili odjavu prijavljenih ispita, a taj rok zaključuje se 2. svibnja.

Podsjetimo, u međuvremenu će maturanti početi prijavljivati i željene fakultete. Kako nam kažu u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, početak prijava studijskih programa u sustavu Postani student je 1. veljače. U pravilu, svoje liste prioriteta maturanti mogu mijenjati sve do objave konačnih rezultata ljetnog roka mature, dakle do 20. srpnja.

Prvi ispiti mature pišu se 1. lipnja, a posljednji su na rasporedu 29. lipnja. Prijevremeni rezultati bit će objavljeni 13. srpnja, kada počinje istjecati i 48-satni rok za prigovore na ocjenu ispita. Detaljnije kalendar mature 2019./2020. možete proučiti na ovoj poveznici.
_________________________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Maturanti 2019./2020. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2020. čitajte na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje. Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Bliži se državna matura: Sutra je prvi važan datum za sve ovogodišnje maturante
Share via
Copy link
Powered by Social Snap