Pretraga

Brašno potrebitima umjesto po ulicama: Maturanti Medicinske škole u Puli za norijadu čine dobra djela

A- A+

Maturanti Medicinske škole Pula su umjesto prosipanja brašna po ulicama odlučili brašno donirati potrebitima. Nastavljajući se na tradiciju dugu 23 godine, donirali su 73 kilograma brašna pulskom Gradskom društvu Crvenog križa.

medicinska skola pula

Foto: Facebook Medicinska škola Pula

Tradicija maturanata Medicinske škole u Puli se nastavlja. Njih 70 u zanimanjima medicinska sestra/tehničar opće njege, primalje asistenti i fizioterapeutski tehničar/tehničarka doniralo je 73 kilograma brašna pulskom Gradskom društvu Crvenog križa.

S današnjom količinom, generacije maturanata su donirali 3733 kilograma brašna. Budući zdravstveni djelatnici poručuju svim maturantima da brašno ne posipaju po ulicama i trgovima već da im se priključe humanitarnoj akciji i da dostojanstveno obilježe zadnji dan nastave.

Izdvojeni članak

Maturanti iz MIOC-a polažu ispit zrelosti na drugačiji način: Ni ove godine neće prosipati brašno na norijadi

Slično su izabrali i maturanti XV. gimnazije, zagrebačkog MIOC-a. Na Dan maturanata organiziraju humanitarnu akciju – Kilogram hrane za socijalni dućan. U auli škole 23. i 24. svibnja prikupljaju donacije u obliku hrane i namirnica, koje potom namjeravaju utovariti u kombi Crvenog križa i tako predati svoju donaciju. Osim brašna, maturanti MIOC-a prikupljaju šećer, rižu, tjesteninu, konzerviranu hranu te osnovne higijenske potrepštine.

 


Portal srednja.hr započeo je s projektom Brucoš 101 koji će vas upoznati sa čarima studentskog života. Naučit ćete sve o glavnim konceptima studiranja, a dobit ćete i najvažnije informacije o maturi i upisu na visoka učilišta. O svemu tome moći ćete čuti i na video konferenciji na našem YouTube kanalu koja se održava 27. svibnja s početkom u 10 sati. Pretplatite se na naš newsletter kako biste primali specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja te kako biste dobili podsjetnik o održavanju konferencije.

 

foto: Ivan Božić|srednja.hr
Share via
Copy link
Powered by Social Snap