Pretraga

Čak 12.000 pristupnika nije riješilo ovaj banalni zadatak s niže razine Matematike: Možete li vi?

A- A+

U prostorijama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje danas su predstavljeni konačni rezultati državne mature. Detaljnije ćemo vas o njima izvijestiti nešto kasnije, a za sada možemo reći kako je jedan od zaključaka da je ova generacija ostvarila lošije rezultate iz Matematike, što smo doduše mi već u subotu zaključili, predstavljajući usporednu analizu pragova prolaznosti u posljednjih pet godina. Ravnateljica NCVVO-a Maja Jukić izdvojila je i jedan zadatak, želeći istaknuti razinu (ne)znanja iz Matematike. Naime, zadatak koji vidite na fotografiji, nije znalo riješiti 12.000 pristupnika niže razine Matematike!

Zadatak nedokučiv za 12.000 pristupnika Matematici B razine/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Maturanti budite oprezni! Ne učinite li ovo možete platiti ogromnu novčanu kaznu

Pa zbilja, ako ovaj zadatak nije riješilo preko 50% pristupnika nižoj razini Matematike, nije ni čudno što je prag prolaznosti za dvojku 24% testa.

Okušajte se u rješavanju zadatka uz koji ostavljamo i pitanja, koja su si u NCVVO-u postavili, shvativši da je ovaj zadatak većini maturanata i ostalih pristupnika Matematici B razine, bio nedokučiv.

Još jedna važna napomena na kraju. Premda su konačni rezultati državne mature predstavljeni već u 12 sati, izbori na upisnim listama prioriteta mogu se mijenjati sve do 17.59 minuta.

Copy link
Powered by Social Snap