Pretraga

U četvrtak počinje besplatni događaj važan za sve maturante koji planiraju na faks

A- A+

Već sljedećeg tjedna, 1. prosinca, maturanti započinju s odabirom ispita koje će pisati na državnoj maturi, što bi značilo da moraju imati barem predodžbu o tome koje će studije uvrstiti na svoje liste prioriteta. Kako bi se što bolje upoznali sa studentskim životom u Zagrebu i svim studijskim programima koje nude sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, maturanti od sutra imaju priliku posjetiti Smotru Sveučilišta.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Smotra Sveučilišta u Zagrebu, trodnevna manifestacija koja se već tradicionalno organizira kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima, otvara se u četvrtak 21. studenoga 2019. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25). Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 21. i 22. studenoga od 10 do 18 sati, a u subotu 23. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan, priopćili su sa Sveučilišta u Zagrebu.

Sveukupno oko 80 sudionika

Izdvojeni članak

Bliži se državna matura: Sutra je prvi važan datum za sve ovogodišnje maturante

Svečano otvorenje manifestacije je u četvrtak u 11 sati u Francuskom paviljonu.

– Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o mnogim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet. Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u Republici Hrvatskoj, koju Sveučilište u Zagrebu organizira već više od 20 godina. Uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj Smotri predstavit će se i druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz Hrvatske i Slovenije – sveukupno oko 80 sudionika, priopćili su sa Sveučilišta.

Malo drugačije predstavljanje sudionika

Kao posebnost ovogodišnjem programa, sa Sveučilišta izdvajaju predstavljanja sudionika razgovorima na pozornicama s voditeljima. 

Izdvojeni članak

Upozorenje: Izbjegnite pogreške koje (skoro) svi maturanti naprave!

– Na pozornici koja će biti smještena u izložbenom šatoru predviđeno je predstavljanje sudionika, odnosno razgovori s predstavnicima sastavnica, kako bi se posjetitelji upoznali s aktivnostima fakulteta i akademija o kojima nema informacija u brošurama, na mrežnim stranicama ili društvenim mrežama. Sve će se sastavnice Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak i petak, 21. i 22. studenoga 2019., predstavljati u trajanju od 10 minuta u obliku razgovora jednoga predstavnika sastavnice i jednoga studenta s voditeljima programa na pozornici. U subotu 23. studenoga 2019. sastavnice će se skupno predstavljati u okviru pojedinih područja zajedničkim razgovorom po jednoga predstavnika fakulteta ili akademije (profesora ili predstavnika uprave) s voditeljima programa na pozornici. Taj će razgovor biti svojevrsna panel-diskusija kojoj je cilj na atraktivan način posjetiteljima Smotre predstaviti prednosti upisa na specifični studijski program u odnosu na slične studije u istom znanstvenom području. Također, u četvrtak i petak, 21. i 22. studenoga, na pozornici smještenoj u zgradi SC-a na sličan će se način predstavljati ostali sudionici Smotre – druga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, poručuju za Sveučilišta.

Raspored predstavljanja sastavnica na pozornici dostupan je u dokumentu u nastavku, a fotogaleriju s prošlogodišnje Smotre možete vidjeti ovdje.

*ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [368.38 KB]


Copy link
Powered by Social Snap