Pretraga

David je iz svega na maturi dobio peticu: Bez ijedne greške uspio riješiti višu Matematiku i Fiziku

A- A+

David Vodopija, maturant Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka, iz svega što je pisao na državnoj maturi dobio je peticu. Bez ijedne greške uspio je riješiti višu razinu Matematike i Fiziku. Budućim je maturantima poručio da budu marljivi, uče i bave se onim što vole jer to je najvažnije.

david vodopija

Foto: privatna arhiva

Jedan od najboljih maturanata ove godine koji je Fiziku i višu razinu Matematike riješio bez ijedne greške je i David Vodopija iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka.

Iz svega što je pisao dobio peticu

Rezultati ga nisu baš iznenadili, kaže nam, pošto nisu bili zahtjevni već je, po njegovu mišljenju, bilo potrebno samo održati koncentraciju za dobar rezultat. Posebno se to odnosi, kaže nam, na ispit više razine Matematike na državnoj maturi.

Osim ova dva stopostotno riješena ispita, iz viših razina ispita iz Hrvatskog i Engleskog jezika dobio je ocjenu odličan. To su ujedno jedini ispiti koje je još pisao na ljetnom roku mature.

Znanje stekao na natjecanjima

Za mature se pripremao ponavljanjem gradiva iz udžbenika te rješavanjem starijih mature i to tek nekoliko dana prije nego što je trebao polagati ispite.

– Smatram da sam glavninu znanja koje mi je bilo potrebno za odličan rezultat skupio na natjecanjima i u prijašnjim godinama svog obrazovanja, kazao nam je David.

Izdvojeni članak
boris španić

Boris je rasturio Matematiku i Fiziku, a misli da je matura nepotrebna: ‘Književnost i esej su beskorisni’

David je nakon sjajnih rezultata na maturi upisao računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Smatra, kaže nam, da mu to omogućuje najviše opcija za zaposliti se u polju koje kasnije odabere. Budućim maturantima kaže samo – budite marljivi, učite i bavite se onim što volite. To je, kaže, najvažnije.

Njegov kolega kritizirao maturu

Jučer smo razgovarali s njegovim kolegom iz škole Borisom Španićem koji je također rasturio na ispitima više razine Matematike i Fizike, a on je bio poprilično kritičan prema državnoj maturi.

Istaknuo je kako su književnost i esej na ispitu iz Hrvatskog jezika, čiju je osnovnu razinu položio s nekih 80 posto, skroz besmisleni i kako je državna matura bespotrebna s obzirom na to da postoje obvezni predmeti. Više o tome što je rekao pročitajte na ovoj poveznici.

Više o najboljim maturantima:

Izidora je A razinu Engleskog na maturi riješila bez greške: ‘Oslonite se na sebe, ne na druge ni na šalabahtere’

Bartol je sa 100% riješio dvije teške mature: ‘Hrvatska ne pruža mladim perspektivnim ljudima mnogo mogućnosti’

Boris je rasturio Matematiku i Fiziku, a misli da je matura nepotrebna: ‘Književnost i esej su beskorisni’

Nikola je na maturi bez greške riješio Fiziku i Engleski: ‘Nisam se trebao puno pripremati’

Nagrađeno 96 najboljih maturanata u 2022. godini, pogledajte tko su i iz kojih škola dolaze

Ana je iz šest ispita mature dobila peticu, a njen 4.e briljirao je na upisima: ‘Rastite i slijedite svoje snove’

Lovro je bez greške riješio Fiziku i Matematiku: Imao je svoj poseban način priprema za maturu

Za uspjeh na maturi iz informatike Viktor dobiva 5.000 eura: ‘Ocjenjivanje u osnovnima je preblago i ovisi o karakteru profesora’

Dobitnica nagrade Soljačić je maturantica Amalija iz Varaždina: ‘Počela sam učiti tjedan dana prije svake mature’

Danijel je rasturio Hrvatski i Povijest na maturi pa postao prvi dobitnik nove nagrade od 5.000 eura


Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University CollegeZagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.

david vodopija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap