Pretraga

Dobra vila iz Osijeka za maturalnu opremila 34 djevojke koje si nisu mogle priuštiti haljinu

A- A+

Kada je prije nešto više od dva mjeseca shvatila da posjeduje nekoliko haljina i pari cipela koje više ne koristi, mlada fitness trenerica iz Osijeka odlučila se na nesvakidašnji pothvat. Umjesto da ih baci, željela ih je pokloniti učenicama koje si ne mogu priuštiti maturalnu haljinu. I tada Laura Palančević vjerojatno nije ni slutila koliko će njih, upravo zahvaljujući toj akciji, jednu od najvažnijih noći pamtiti do kraja života.

Laura Palančević; foto: Instagram

Maturalna zabava noć je u kojoj bi svaka djevojka željela zablistati, iako mnoge za to nemaju finacijske mogućnosti. Nekima je to možda teško zamisliti, ali postoje roditelji koji svojim maturanticama jednostavno ne mogu priuštiti haljinu. Tu je u pomoć priskočila Osječanka Laura Palančević.

Za maturalnu opremila 34 učenice

Izdvojeni članak

Gesta kakva se ne pamti: Dobra vila iz Osijeka 30 djevojaka potpuno oprema za maturalnu

Prije nešto više od dva mjeseca, Laura Palančević pokrenula humanitarnu akciju. Željela je maturanticama slabijeg imovinskog stanja donirati desetak svojih haljina koje će one moći odjenuti na maturalnu zabavu. Tih desetak pretvorilo se u njih više od pedeset, a akcijom su na kraju za maturalnu opremljene – 34 učenice!

– Djevojke smo na kraju morali tražiti, to je bio malo teži dio posla, jer se većina njih stidi. Našli smo ih preko srednjih škola, tek mi se dio njih javio direktno preko Fejsa. Ukupno smo ovako uspjeli odjenuti 34 djevojke, kaže nam Laura.

A djevojke su imale što birati – od dugih do kratkih, od užih pa do širih, sve to našlo se u ovoj ponudi.

– Ne znam što su one očekivale, ali kada su ugledale haljine i odjenule ih, bile su poprilično iznenađene izborom haljina. Bilo je zbilja raznovrsnih haljina, a djevojke su zbilja pozitivno reagirale, otkriva nam Laura.

Akcijom pokrenula lavinu sličnih humanitaraca

Sreću zbog uspjeha svoje humanitarne akcije Laura ne skriva.

Izdvojeni članak

Kakva vještina i talent: Djevojka si sama sašila maturalnu haljinu dostojnu princeze

– Bila sam ponosna kada sam ih vidjela u haljinama i kada sam shvatila da je ova akcija uspjela. U početku nisam mislila da će biti toliko posla oko toga i bila sam zaista ponosna što sam to uspjela odraditi kako sam zamislila. U jednom trenutku je bilo toliko posla i obaveza da sam mislila da neću to sve uspjeti odraditi, ali evo, jesam i zadovoljna sam sve u svemu, kaže Laura.

Iako ju nije bilo jednostavno provesti, zbog uspjeha ovogodišnje akcije slične planira organizirati i narednih godina. Posebno joj je drago, kaže, što je svojom akcijom potaknula i druge da organiziraju ovakav humanitarac.

– Ne mislim sada od toga odustati. To je projekt kojeg sam ja pokrenula i vidim da su mnogi po uzoru na njega pokrenuli sličnu akciju, pogotovo ljudi s većim financijskim mogućnostima od mene i koji su na boljim pozicijama. Tako da mi je uistinu drago što sam uspjela ovim nekim humanitarnim projektom i njih potaknuti da se aktiviraju i pomognu koliko mogu, kaže nam za kraj Laura.

A višak haljina koje su prikupljene akcijom i nisu podijeljene maturanticama itekako će dobro iskoristiti. Njima će uveseliti djevojke iz učeničkog doma i žene smještene u sigurnu kuću.

Dobra vila iz Osijeka za maturalnu opremila 34 djevojke koje si nisu mogle priuštiti haljinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap