Pretraga

Doznajemo kako će izgledati zagrebačka norijada: Zbranjeno unošenje alkohola na Bundek

A- A+

Za učenike završnih razreda srednjih škola posljednji je dan nastave 22. svibnja, a ujedno je to u mjestima diljem Hrvatske i datum održavanja norijade. Slavit će završetak te velike životne ere i zagrebački maturanti, a iz Gradskog ureda za obrazovanje otkrili su nam ponešto o tome kako će izgledati Dan zagrebačkih maturanata 2019.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Grad Zagreb i ove godine organizira proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola poznatu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata.

– Program ovogodišnje proslave započet će već tradicionalno na Trgu bana Josipa Jelačića u srijedu, 22. svibnja, u 11:00 sati gdje je predviđeno okupljanje maturanata. U 12:00 sati povorka maturanata krenut će prema jezeru Bundek, odgovara nam pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić.

Izdvojeni članak

Ovo mora postati himna norijade: Maturant Luka opjevao najveće muke hrvatskih srednjoškolaca

Povorku maturanata pratit će glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija. No, postoji nekoliko pravila koje će maturanti morati ispoštovati.

– U park Bundek neće biti dozvoljeno unošenje alkoholnih pića, staklene ambalaže, niti ostalih neprimjerenih sredstva, kažu nam iz Gradskog ureda.

Dodaju, kako je program još uvijek u izradi, detaljnije informacije vezane uz izvođače koji će nastupiti na norijadi nisu u mogućnosti iznositi. Ono što je poznato već sada jest da će se te srijede uvesti poseban prometni režim u gradu.

– U svrhu i s ciljem sigurnog i uspješnog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme programa u parku će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza, poručili su iz Gradskog ureda.

Copy link
Powered by Social Snap