Pretraga

Doznajte kako se podnosi prigovor na ocjenu ispita državne mature

A- A+

Rezultati državne mature koju su pristupnici polagali u ljetnom roku objavljeni su jutros u 9 sati, kada je i krenuo 48-satni rok za dostavu prigovora na ocjene. Ovogodišnji maturanti prigovore dostavljaju školskom ispitnom povjerenstvu, a ostali pristupnici prigovor popunjavaju u sustavu Postani student.

Ako je na ispitu iz nekog predmeta na državnoj maturi bilo nepravilnosti u provedbi tog ispita, prigovor ste mogli podnijeti u roku od 48 sati nakon pojedinog ispita. Dakle, žalbe za nepravilnosti u provedbi ispita više ne možete poslati. No, ono što možete učiniti i to od 12. srpnja 2017. u 09.00 sati do 14. srpnja 2017. u 09.00 sati, jest podnijeti argumentirani prigovor na ocjenu ispita.

Izdvojeni članak

22 stvari koje pomisliš kada vidiš rezultate mature

Prema Pravilniku o provedbi državne mature, učenik koji je ove godine završio četvrti/peti razred srednje škole, pisani prigovor podnosi ispitnome povjerenstvu u svojoj školi, a pristupnici koji su prethodnih godina završili srednju i pristupnici izvan RH, prigovore upisuju osobno na svojim stranicama, na poveznici Moji prigovori.

– Mišljenje o opravdanosti prigovora učenika donosi ispitno povjerenstvo i prosljeđuje ga Centru. Konačnu odluku o prigovoru učenika, odnosno pristupnika u svezi s nepravilnostima provedbe ispita i prigovoru na ocjene donosi Centar u roku od pet radnih dana od završetka roka za zaprimanje prigovora, stoji u Pravilniku.

Tu odluku NCVVO donosi na temelju mišljenja ispitnoga povjerenstva o opravdanosti prigovora.

Napomenimo, za kraj, konačna objava rezultata ispita očekuje se 17. srpnja u 12 sati, a iz NCVVO-a poručuju kako su danas objavljene privremene rang-liste podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista 17. srpnja iza 18 sati.

Doznajte kako se podnosi prigovor na ocjenu ispita državne mature
Share via
Copy link
Powered by Social Snap