Pretraga

Doznali smo kako će izgledati ovogodišnja norijada u Zagrebu: Zabranjeno unošenje alkohola na Bundek

A- A+

Za manje od mjesec dana za učenike završnih razreda srednjih škola završava jedna obrazovna era, a diljem Hrvatske maturanti će kraj srednje proslaviti na razne načine. Već tradicionalno, glavnina ovogodišnjeg Dana zagrebačkih maturanata odvit će se na Bundeku, a alkohol i slična neprimjerena sredstva bit će zabranjeno unositi na Bundek.

Foto: srednja.hr

Kao i prethodnih godina Grad Zagreb i ove organizira proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola, poznatu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Ovo su najupečatljiviji trenuci s norijade u Zagrebu

– Program ovogodišnje proslave počinje na Trgu bana Josipa Jelačića u utorak, 22. svibnja u 11:00 sati. Na Trgu je predviđeno okupljanje 4.000 maturanata te glazbeni program, a još 3.000 maturanata očekuje se na Bundeku. U 12:10 sati povorka maturanata krenut će prema jezeru Bundek gdje je predviđen dolazak oko 13.00 sati. Povorka će ići trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Bundek, pojašnjava pročelnik Gradskog ureda za kulturu, Tedi Lušetić.

Povorku maturanata pratit će glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija.

– U park Bundek neće biti dozvoljeno unošenje alkoholnih pića, staklene ambalaže, niti ostalih neprimjerenih sredstva, naglašava Lušetić.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Najzanimljivije poruke na majicama sa zagrebačke norijade

Za sada nije poznato tko su izvođači koji će nastupiti na proslavi Dana zagrebačkih maturanata, a te će informacije biti obznanjene na konferenciji za medije, koja će se održati uoči same proslave.

– U svrhu i s ciljem sigurnog i uspješnog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme programa u parku će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza, doznajemo iz Gradskog ureda za kulturu.

Najupečatljivije trenutke s prošlogodišnje norijade u Zagrebu možete pregledati na ovoj poveznici, a ako još uvijek nemate ideju za vaše majice, možda vam ona sine nakon što pregledate fotogaleriju najboljih natpisa 2017. Naš foto objektiv ulovio je na prošlogodišnjoj norijadi i većinu parova, a kako se na lanjskom Danu maturanata ljubovalo pogledajte ovdje.

Trenutak u kojemu su maturanti prošle godine zatresli tlo u centru Zagreba možete pogledati na linku, a nakon toga maturanti su se uputili na Bundek. Putem do Bundeka došlo je do incidenta, kada je jedan od maturanata na raslinje uz Savu bacio baklju i izazvao požar. Kako je izgledalo njegovo gašenje pogledajte na poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap