Pretraga

Na drugom najpoželjnijem studiju prošlogodišnje mature povećan broj upisnih mjesta za redovne studente

A- A+

Na prošlogodišnjem ljetnom roku državne mature drugi najpoželjniji studij među maturantima, prema omjeru broja prijava prvog izbora i kvote, bila je Fizioterapija na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Dobra vijest za one koji baš taj smjer žele upisati nakon nadolazeće mature jest da su na tom smjeru povećane upisne kvote za redovne studente.

Zdravstveno veleučilište Zagreb|Foto: službena Facebook stranica ZVU-a

Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, posebice smjer Fizioterapije koji se ondje izvodi, posljednjih je par godina na vrhu liste prioriteta među maturantima koji nastavljaju svoje obrazovanje. To je Veleučilište već objavilo upisne kvote za akademsku godinu 2018./2019., a brojne maturante zasigurno će obradovati činjenica kako je povećana kvota za upis redovnih studenata u studij Fizioterapije. Lani je na tom studiju za redovne studente bilo rezervirano 80 mjesta, a ove godine moći će ih se upisati 90.

Za deset mjesta povećana je i kvota za redovni studij Sestrinstva, ali za istu brojku smanjena kvota za izvanredni studij tog usmjerenja. Kvote za preostale studije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu možete vidjeti u tablici koja slijedi.

Uvjeti upisa studenata u prvu godinu stručnih studija položeni su ispiti državne mature iz Hrvatskog jezika (B razina), Matematike (B razina) te stranog jezika (B razina). Potrebno je priložiti i  potvrdnicu pripadajućeg školskog dispanzera o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za upis na studij pri Zdravstvenom veleučilištu te fotokopiju osobne iskaznice.

Izdvojeni članak

Doznajte koliko će studenata upisivati svaki od fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u 2018./2019. godini

Osim navedenog, za studij radiološke tehnologije upotrebno je priložiti dokumentaciju koja uključuje potvrdu o sposobnosti za rad u zoni ionizirajućeg zračenja (kariogram nije potreban). Predmetna potvrda može se zatražiti isključivo od ovlaštenih medicina rada Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost. Ovlaštene medicine rada možete pogledati ovdje. Za studij medicinsko-laboratorijske dijagnostike prilaže se  dokumentacija (potvrdnica) koja uključuje nalaz oftalmologa koji se odnosi na oštrinu vida i razlikovanje boja.

Gore navedene predmetne potvrdnice potrebno je dostaviti uz popunjeni obrazac, koji se može preuzeti na WEB stranici ZVU-a,  a dostavlja se poštom ili osobno na Zdravstveno veleučilište, Mlinarska cesta 38, 10 000 Zagreb, p. p. 901, s naznakom za razredbeni postupak 2018. uz priloženu kopiju osobne iskaznice kandidata, najkasnije do 6. srpnja 2018. godine. Nakon provedbe rangiranja kandidata liste će biti objavljene na Nacionalnom informacijskom sustavu putem kojeg kandidati potvrđuju upis na Zdravstveno veleučilište. Pravo upisa na studijski program imaju samo oni kandidati koji se na rang-listi nalaze iznad upisnog praga, poručuju sa Zdravstvenog veleučilišta.

Napomenimo za kraj kako su jučer objavljene upisne kvote za sve sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, koje možete vidjeti ovdje.

Na drugom najpoželjnijem studiju prošlogodišnje mature povećan broj upisnih mjesta za redovne studente
Share via
Copy link
Powered by Social Snap