Pretraga

Državna matura: Objavljena rješenja iz sociologije i geografije

A- A+

Među posljednjim ispitima u ljetnom roku državne mature prošli tjedan su se polagali ispiti iz sociologije i geografije. Sociologija je bila jedan od popularnijih predmeta na maturi, pa ju je pisalo preko tisuću kandidata, dok je geografiji pristupilo oko 700 maturanata. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na svojim je mrežnim stranicama objavio ispite, zajedno s točnim odgovorima.

Maturanti su prošloga tjedna na državnoj maturi pristupili ispitima iz sociologije i geografije. Maturi iz sociologije pristupilo je nešto više od tisuću učenika, dok je geografiju pisalo oko 700 pristupnika. Ispit iz sociologije je mnogim maturantima bio sličan prošlogodišnjem, stoga svi oni koji su kod kuće pokušali rješiti prošlogodišnje ispite nisu imali prevelikih poteškoća.

Iz sociologije su maturanti morali znati sociološke razine analize, teorijeske perspektive raznih sociologa, elemente društvene strukture i vrste obitelji.
Što se tiče samog ispita iz geografije, maturanti su rješavali zadatke višestrukog izbora, zadatke višestrukih kombinacija te zadatke povezivanja. 

Neka pitanja su se ispunjavala i po principu nadopunjavanja, gdje je maturant sam morao napisati odgovor.
Kako je to točno izgledalo i koji su odgovori, pogledajte u nastavku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap