Pretraga

[Državna matura] Objavljeni rezultati svih predmeta koji su se pisali prošli tjedan

A- A+

Jesenski rok državne mature počeo je 26. kolovoza polaganjem logike, a uz nju su se u proteklom tjednu još pisale etika, geografija, sociologija i filozofija. Trebala se pisati i glazbena umjetnost no kako nije bio nijedan zainteresirani kandidat, logično ispit se nije održao. Evo rezultata mature iz spomenutih predmeta.

Protekli tjedan startao je jesenski rok državne mature, pisanjem logike u srijedu.

Ovom predmetu pristupilo je 23 kandidata, a ako ste vi među njima, u pdf dokumentu provjerite rezultate.


Kao što smo već napomenuli u srijedu se trebala pisati i glazbena umjetnost, no nije bilo zainteresiranih kandidata. U četvrtak su se pak pisale etika i geografija. Prvospomenutom predmetu je pristupilo svega pet kandidata, a geografiji 30.
Sociologiju je na ljetnom roku pisalo gotovo 1 400 kandidata te su morali znati primjerice koji su predstavnici funkcionalističkih perspektiva ili esejski objasniti urbanizaciju i njene posljedice.

Kada je riječ o jesenskom roku za sociologiju je bilo tek 40 zainteresiranih kandidata, a u pdf dokumentima i oni mogu provjeriti što su postigli.

Zadnji predmet koji se pisao prvog tjedna jesenskog roka državne mature bila je filozofija. Prema dojmovima koje smo na ljetnom roku dobili od dviju maturantica, teorijski dio bio je složeniji nego li tema eseja u kojem je trebalo opisati svrhu umjetnosti, s polaznim tekstovima Platona i Aristotela.

Kako su ‘filozofi’ na jesenskom roku uspjeli riješiti ispit, također mogu provjeriti u pdf dokumentima.