Pretraga

Evo što vas očekuje na prijemnom za Tekstilno-tehnološki fakultet

A- A+

Dodatne provjere na Tekstilno – tehnološki fakultetu održat će se 2. i 3. srpnja, u prostorijama Fakulteta, na adresi Prilaz baruna Fiipovića 28a u Zagrebu. Testiranja počinju u 9 sati, a provjeravat će se posebne vještine i sposobnosti likovnog izražavanja.

Foto: Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

Svi pristupnici sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu te crtaće daske ili deblji karton za podlogu, kao i potreban pribor za razredbeni ispit te jedan veliki pak papir od kojeg će na kraju ispiti kandidati oblikovati mapu. Nije dozvoljeno unositi predloške ili gotove crteže, a kandidati smiju ponijeti vodu za piće.

Smjer Industrijskog dizajna tekstila i odjeće

Testiranja za smjer Industrijskog dizajna tekstila i odjeće provjere se provode 2. srpnja u dva dijela, od 9 do 12 sati i od 13 do 16 sati. Provjera sposobnosti likovnog izražavanja i kreativnosti sastoji se od dva dijela: crtanje ljudske figure s geometrijskom kompozicijom i crtanje kreacije tekstilnog plošnog proizvoda i odjeće. Provjera traje 6 sati, uspjeh pristupnika se ocjenjuje opisno, s ‘zadovoljio’ ili ‘nije zadovoljio’. Na smjer Industrijskog dizajna tekstila i odjeće prijavilo se sedam kandidata.

Izdvojeni članak

Ovo vas očekuje na prijemnima za zagrebački Arhitektonski fakultet

Pribor koji je potreban za razredbeni postupak na smjeru Industrijskog dizajna tekstila i odjeće:

1) za crtanje ljudske figure s geometrijskom kompozicijom

– daska za crtanje ili deblji karton za podlogu

– pak papir dimenzija cca 50 x 70 cm, ugljen i sredstvo za fiksiranje ugljena ili bijeli papir dimenzija cca 50 x 70 cm i olovka

2) za crtanje kreacije tekstilnog plošnog proizvoda i odjeće

– jedna ili više likovnih tehnika po izboru (pastel, drvene bojice, kolaž, flomasteri, tempere, akvarel i dr.)

– papirnata podloga po izboru (slobodan izbor veličine i boje)

Za smjer tekstilnog i modnog dizajna provodi se u tri dijela. Prva dva dijela održat će se 2. srpnja od 9 do 12 sati i od 13 do 16 sati. Treći dio testiranja održat će se 3. srpnja od 9 do 12 sati. Provjera posebnih sposobnosti provodi se u četiri dijela:

– crtanja ljudske figure

– crtanja geometrijske kompozicije

– kreacija tekstilnog plonog proizvoda

– kreacija odjeće.

Prve dvije teme crtaju se svaka tri sata, a druge dvije tri sata zajedno. Razredbeni ispit traje ukupno 9 sati, a provodi se u dva uzastopna dana. Ocjenjivanje posebnih sposobnosti je ocjenama od 1 do 5, pri čemu ocjena 1 iz bilo kojeg segmenta ne zadovoljava ukupnu prolaznost na provjeri posebnih sposobnosti. Prijavljeno je 153 pristupnika na ovome smjeru. Pribor potreban za razredbeni postupak za smjer Tekstilnog i modnog dizajna:

Izdvojeni članak

Poznat novi datum prijemnog ispita na Hrvatskim studijima

a) za crtanje motiva i ljudske figure

– daska za crtanje ili deblji karton za podlogu

– pak papir dimenzija cca 50 x 70 cm, ugljen i sredstvo za fiksiranje ugljena ili bijeli papir dimenzija cca 50 x 70 cm i olovka

b) za kreiranje tekstila i odjeće

– jedna ili više likovnih tehnika po izboru (pastel, drvene bojice, kolaž, flomasteri, tuš, tempere, akvarel itd.)

– papirnata podloga po izboru (slobodan izbor veličine i boje).

Smjer Dizajn obuće

Za smjer Dizajn obuće dodatna provjera održat će se 2. srpnja od 9 do 12 sati i drugi dio isti dan, od 13 do 16 sati. Provjera posebnih sposobnosti sastoji se od dvije tematske cjeline: crtanja ljudske figure s geometrijskom kompozicijom i crtanje cipela, torbica, pojaseva, šešira, rukavica i sl. pribora. Obje teme crtaju se svaka po 3 sata, pa razredbeni ispit traje ukupno 6 sati. Ocjenjivanje posebnih sposobnosti je ocjenama od 1 do 5, pri čemu ocjena 1 iz bilo kojeg segmenta ne zadovoljava ukupnu prolaznost na provjeri posebnih sposobnosti. Za smjer Dizajna obuće prijavilo se 6 kandidata. Pribor koji je potrebno ponijeti za razredbeni postupak Dizajna obuće:

Izdvojeni članak

Pogledajte što vas čeka na prijemnom za pravo i socijalni rad

a) za crtanje motiva i ljudske figure:

– daska za crtanje ili deblji karton za podlogu

-ugljen i /ili olovka,

-papir za olovku (min. A3),

-pak papir za ugljen,

-gumica za brisanje,

-fiksator (lak za kosu)

b) za crtanje cipela, torbica, pojaseva, šešira, rukavica i sl. pribora:

– dozvoljena je primjena svih crtaćih i slikarskih tehnika (pastel, drvene bojice, kolaž, tuš, flomasteri, tempere, akvarel i dr.) i alternativnih materijala

– npr. folija, papiri u boji, tkanine i sl.

-papirnata podloga po izboru (slobodan izbor veličine i boje).

Evo što vas očekuje na prijemnom za Tekstilno-tehnološki fakultet
Share via
Copy link
Powered by Social Snap