Pretraga

[FOTO] Nekolicina zagrebačkih maturanta opet divlja: Pojavili se u kontroverznim majicama i skandiraju ‘za dom spremni’

A- A+

Veselo je jutros krenula ovogodišnja norijada u Zagrebu, gdje su se na Trgu bana Jelačića okupile tisuće maturanata. No, kao i prošle godine, neki od njih imali su potrebu istaknuti se svojim negativnim ponašanjem – odjenuli su kontroverzne majice te uzvikivali pozdrav ‘za dom spremni’.

Ni ovogodišnja norijada u Zagrebu nije mogla započeti bez incidenata. Odmah po dolasku na Trg bana Jelačića, gdje je započelo okupljanje zagrebačkih maturanata, učenici trećih razreda Elektrostrojarske obrtničke škole u Zagrebu uzvikivali su pozdrav ‘za dom spremni’, čemu su svjedočili naši novinari koji se u ovim trenucima nalaze među maturantima.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Ludilo je krenulo: Zagrebački maturanti u fontanu uronili skokom ‘na glavu’, a u Šibeniku ‘gori’ ulica

Odjeveni u crne majice sa znakovitim i provokativnim porukama ‘Za dΩ’ (om – mjerna jedinica za električni otpor) i ‘Za Ω spremni’, ESOŠ-ovci ove su se tako ove godine odlučili istaknuti svojim negativnim ponašanjem.

Inače, Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđa novčane kazne u iznosu od 50 do 300 DEM ili kaznu od 30 dana zatvora za one koji na ‘javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir’. Podsjetimo, sličan incident izazvala je i nekolicina prošlogodišnjih maturanata krećući se u koloni prema Bundeku, a policija je zbog takvog ponašanja lani pokrenula i kriminalističko istraživanje.

– Zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (uzvik ‘Za dom spremni’ više osoba u skupini) provodi se kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelj, kazali su prošle godine iz policije.

No, zabrinjavajućem ponašanju nekolicine zagrebačkih maturanata tu nije kraj. Kretajući se u koloni ispod podvožnjaka u Miramarskoj, dio je njih pogrdno uzvikivao i ‘ubi tovara’, javljaju naši reporteri s terena.

Više o norijadi 2018. čitajte na sljedećim poveznicama:

[VIDEO] Ludilo je krenulo: Zagrebački maturanti u fontanu uronili skokom ‘na glavu’, a u Šibeniku ‘gori’ ulica

Varaždinski maturanti pokušali oboriti Guinnessov rekord: Pogledajte kako je izgledao vrhunac njihove norijade

Specijalna prognoza za maturante: Poznata meteorologinja za srednja.hr otkrila kakvo vas vrijeme očekuje tijekom norijade

Dok će drugi maturanti brašno bacati po ulici, Miočani će svoj ispit zrelosti polagati na potpuno suprotan način

[FOTOGALERIJA] Ivanečki maturanti napravili nesvakidašnji scenarij i oduševili svoje sugrađane

Prvi donosimo detalje norijade u Zagrebu: Doznajte tko će ove godine nastupati na Bundeku