Pretraga

[FOTO] U pojedinim gradovima norijada je već počela: Pogledajte kako feštaju Varaždinci

A- A+

Za više od 30 tisuća hrvatskih maturanata sutra je posljednji dan nastave. Od velike ere svoga života oprostit će se norijadom, koja je u gradovima na sjeveru Hrvatske već krenula. U Varaždinu i Čakovcu običaj je da se maturanti maskiraju, a najbolji su osvojili i vrijednu nagradu.

Slavlje završetka srednjoškolskog obrazovanja za varaždinske maturante trajat će tri dana. I dok će većina hrvatskih učenika ‘noriti’ tek u srijedu, Maturantika u Varaždinu započela je još u ponedjeljak. Kako piše Varaždinski.hr, koji nam je i ustupio fotografije, događaj je počeo mimohodom maturanata.

Najbolje maskirani maturanti u Varaždinu su kokice

Izdvojeni članak

Vremenska prognoza za norijadu se mijenja i to na gore: Ovakvo nas vrijeme očekuje diljem Hrvatske

U pojedinim dijelovima Hrvatske, pa tako i u Varaždinu, običaj je da se maturanti maskiraju u temu koju odabere razred. Za najbolju masku u Varaždinu je odabrana ona učenika Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole koji su se odjenuli u papirnatu vrećicu s kokicama. Ovogodišnja je nagrada je izlet u adrenalinski park Accredo Zasadbreg.

Danas je na rasporedu u Varaždinu sportski dan. U Parku mladih, maturanti će uz stručno vodstvo fitness trenera vježbati na spravama.

Već tradicionalno, slično kao i u nekolicini hrvatskih gradova, posljednjeg dana Maturantike, u srijedu, pleše se quadrilla. Taj dvorski ples maturanti će otplesati točno u podne na Trgu kralja Tomislava ili Kapucinskom trgu. Fešta se nastavlja u Parku mladih uz glazbeni program.

Maskirani maturanti razveselili pacijente pedijatrije

Izdvojeni članak

Gađanje brašnom je out: Plan ovih maturanata za norijadu oduševit će svakoga

Već smo pisali o tome kako za srijedu maturanti zagrebačke XV. gimnazije organiziraju akciju u kojoj će živežne namirnice i higijenske potrepštine donirati socijalnom dućanu u Zagrebu. Svoju humanitarnu akciju odlučili su u još prošloga tjedna održati i maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu, a njome su razveselili bolesnu dječicu.

– Tko kaže da maturanti samo luduju? Naši učenici četvrtog razreda jezične gimnazije u svojim su kostimima profesora Baltazara pjesmom i plesom razveselili mališane na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Humanost u Gimnaziji postaje prirodna stvar, a jezičari svakako prednjače, poručili su iz te škole.

Više o norijadi 2019. čitajte na sljedećim poveznicama:

Vremenska prognoza za norijadu se mijenja i to na gore: Ovakvo nas vrijeme očekuje diljem Hrvatske

Kreće kaos: Zbog sutrašnje norijade u Zagrebu se privremeno obustavlja promet

Prvi doznajemo tko će sve zabavljati gotovo 10.000 zagrebačkih maturanata na norijadi

Gađanje brašnom je out: Plan ovih maturanata za norijadu oduševit će svakoga

13 situacija koje će se dogoditi na svakoj norijadi

Norijada u ovom gradu traje čak tri dana: Donosimo detaljan raspored varaždinske ‘Maturantike’

Copy link
Powered by Social Snap